Lørdag den 2. april 2016 blev JKA EM for junior og senior afholdt i Dublin/Irland. Danmark havde 4 deltagere, 1 dommer og 2 coache med. Med et fantastisk resultat. Halvdelen af deltagerne tog medaljer med hjem, hvoraf en blev ny europamester…

I junior kumite klassen deltog Lasse Persson. Lasse sad over i sin første runde. Han skulle møde vinderen af en kamp mellem en Frankrig og Litauen. Det var kæmperen fra Litauen som vandt dette opgør. Det er tit svært at møde en kæmper, som allerede har vundet en kamp. Man skal altid lige i gang ved et stævne. Det kunne man dog ikke mærke på Lasse. Han kæmpede fint og varierende. Den første kamp endte uafgjort med en scoring til hver. Ny kamp. Her scorede Lasse 2 gange og vandt kampen. I næste runde skulle Lasse møde Popov fra Rusland. Russeren fik fintet Lasse og scorede Ippon. Russeren vandt senere finalen og blev europamester.

I år var Sofia Kanamat rykket op i junior kumite klassen for kvinder for første gang. Aldersklassen går fra 18 og til og med 20 år. Sofia fik for et par måneder siden en større kæbeoperation. Lægerne lovede på det tidspunkt, at hun ville være fit for fight til EM. Ellers ville Sofia have ventet med operationen. Umiddelbart før vi skulle afsted til stævnet trak lægerne dog i land, fordi de ikke mente kæben var stærk nok endnu. Sofia var virkeligt tændt. Hun havde trænet hårdt op til stævnet og brugt rigtigt mange timer i træningslokalerne. Sofia var tilmed meget trimmet fordi operationen havde medført smalkost i de første uger efter operationen. Det er begrænset hvad men kan presse ind mellem tænderne når de er syet sammen…. Og som Sofia sagde, hvis det gik galt, så skulle hun bare opereres igen. Så ville hun HELT sikkert være strandklar når sommeren kom.
I første kamp mødte Sofia Renee Lindkvist fra Sverige. Første kamp endte uafgjort med en scoring til hver kæmper. I den nye kamp scorede Sofia 2 gange og vandt kampen. I næste kamp vandt Sofia over en Irlænder på hjemmebane. Sofia scorede 2 gange. I 3. kamp mødte Sofia en tysker som også 2 gange måtte smage Sofias scoringer. I semifinalen var det Sofie Palm fra Sverige, som også havde haft en god dag, som stod overfor Sofia. Sofia fik den første scoring, men det lykkedes for Sofie at udligne ca. 15 sekunder før tid. I kampens allersidste sekunder Scorede Sofia dog for anden gang og var klar til finalen som først skulle kæmpes flere timer senere.

image2

image1

Sofia Kanamat

I finalen mødte Sofia Berta fra Ungarn. En meget stor kæmper som suverænt havde vundet alle sine kampe. Lige i starten af kampen blev Sofia ramt meget hårdt i tindingen. Sofia var rystet og ikke i stand til at kæmpe videre. Ungareren blev diskvalificeret og Sofia blev ny europamester. Kæben holdt, så hvis Sofia stadig skal være bikiniklar til sommer, så skal der fortsat trænes. Ingen tvungen slankekur, heldigvis.

I herre kumite havde vi 2 deltagere. Den Bornholmske fighter Frank Klitgård tabte sin første kamp til en franskmand. Danmarks suverænt bedste shobu Ippon kæmper Jacob Nissen sad over i første runde. Han mødte Bouzkik fra Belgien som havde besejret en svensker i sin første kamp. Jacob kom foran med en scoring og holdte kampen ud. I sin anden kamp mødte Jacob Kirianov fra Rusland. Jacob scorede da der ca. manglede 10 sekunder af kampen. I 3. kamp var det Boudot fra Frankrig som stod overfor Jacob. Jacob scorede sikkert 2 gange og var klar til semifinalerne senere på dagen.

Mulolo2

Mulolo3

mulolo1

Mulolo

Efter åbningsceremoni, taler og opvisning stod den tidligere verdensmester Mkhitaryan fra Rusland overfor Jacob. Jacob aflæste russeren udmærket og det lykkedes ikke for russeren at score på Jacob. Jacob var meget tæt på at få en scoring, men russeren fik drejet af med hovedet i sidste øjeblik. Den første kamp endte uafgjort. Det virkede som om russeren blev mere og mere desperat. Lidt inde i den nye kamp fik russeren en advarsel for manglende kontrol. Kort efter lykkedes det dog for russeren at få en scoring på Jacob. Det resulterede i at Jacob blev endnu mere offensiv og russeren var på hælene. I et af Jacobs hurtige ryk blev Jacob ramt så hårdt på kæben, at han var bevidstløs før han ramt gulvet. Dette resulterede i, at Jacob også bankede nakken i gulvet. Russeren blev diskvalificeret og Jacob blev båret ud af hallen på en rygskadebåre under stående ovation. Han blev kørt på hospitalet for at få scannet nakken. Jacob kunne ikke kæmpe finalen og russeren Rud Alexandr vandt uden kamp. Det viste sig senere, at Jacob ikke havde fået nogen nakkeskader.

image2 (1)

Jacob Nissen og Jesper Grann

image1 (1)

Jacob Nissen

Danmark har altid haft et super sammenhold med det Belgiske team. Belgien mødte Rusland i Herre hold finalen. De to første kampe endte uafgjort. I den sidste kamp stod Jonathan Mulolo overfor Jacobs banemand, russeren Mkhitaryan. Mulolo var flyvende og kom foran. Lige efter blev russeren fanget i et ryk og Mulolo fik ham ned med en benfejning fulgt om med en scoring i samme 1/10 sekund russeren ramte gulvet. Fantastisk Ippon og flot afslutning på stævnet. Efter kampen da jeg lykønskede det Belgiske hold sagde Mulolo ” I did it for Jacob”. Hele holdet havde sat sig op til at gå ind og kæmpe for Jacob.

Foto og tekst Preben Nielsen