Den 27. – 29. April O’sensei Robert Bowles sat Shuri Ryu udøvere fra hele USA stævne på Fort Wayne Hilton i Indiana. Også Danmark var stærkt repræsenteret ved Shihan Niels Larsen, Sensei Dennis Lerche, Sensei Jens Nielsen, Morten Manø Jessen samt Sensei Henrik Vandrup.

Seminar er en tilbagevendende begivenhed, hvor man har mulighed med at træne med de bedste instruktører, som stilarten har at byde på.

Fredagen er traditionelt fællestræning med gennemgang af Stilartens pensum samt 3 andre forløb i år med O’sensei Bowles, Eddie Bethea, og Phill Morgan.

For en kata-glad karate udøver som undertegnede var det en god aften, da Bowles og Bethea underviste i hver sin kata: Bowles i Trias Shoduso, en Kata udviklet af vor stilarts grundlægger Robert A. Trias. Bethea underviste i Shorin Ryu’s Shinto. Derudover underviste Phill Morgan i forskellige træningsøvelser i Låse og greb som bruges i Shorei goju ryu inden vi sluttede dagen af med kata kumite.

Lørdagen gik traditionen tro med en række forskellige lektioner, hvor man kunne vælge sig ind på forskellige forløb, som dækkede alt fra forskellige kobudo discipliner over gulvkamp og goshinjitsu til Kata. Altsammen gode og spændende forløb, hvor vi alle fik gode idéer og inspiration. Jeg selv havde stor glæde af at deltage i Shihan Joe Pounders og Kyoshi Troy Price lektioner i combative flow. Spændende og udfordrende at deltage i. Også Rick Scoppe bød ind med interessante bud på hvorledes parader kunne bruges anderledes samt alternative bunkai. Et andet godt og spændende forløb var Joseph Walker som underviste i Andre systemers Sanchin. Især Uechi – ryu’s udgave af kataen var en forfriskende og anderledes udgave, som blandt andet udmærkede sig ved at operere med åbne hænder det meste af tiden, samt en anden måde at time sine bevægelser på.

Søndagen gik med tai chi og traneform inden vi kunne takke hinanden for godt og lærerigt selskab og sige på gensyn….