United Karate Of Denmark (UKDK) har på ganske få år skabt et landsdækkende fællesskab i Danmark indenfor sportsdelen af World Union Of Karate-Do Federations (WUKF). Et velfungerende elitearbejde har allerede bidraget med flotte EM og VM titler til Danmark, og Danmark ligger som nation i top 8 på verdensplan.

Det er nu lykkedes UKDK, at få et Europamesterskab til Danmark i 2019. Det bliver formentlig den største karatebegivenhed nogensinde i Danmark, da UKDK forventer, at flere tusinde kæmpere deltager. Det store deltagerantal skyldes, at WUKF formår at anerkende og favne diversiteten indenfor karate, og som noget helt nyt har WUKF nu også kobudo på programmet. Denne store karateevent vil udbrede kendskabet til karate og kobudo i Danmark til gavn for alle karateklubber.

/Redaktionen.

Fra UKDK har vi modtaget følgende pressemeddelelse.

Odense er netop blevet tildelt værtskabet for EM i karate i 2019, og det er ikke bare en klar markering af de kræfter byens kampsportsmiljø har bygget op over de senere år. Det er også en god forretning for byens hoteller og restauranter.

Sparekassen Fyn Arena og de omkringliggende haller i Odense Congres Center kommer i oktober 2019 til at danne rammen om medaljekampen blandt Europas bedste inden for karatesporten. Et EM, der er for alle aldersklasser, har flere danske og fynske favoritter og skæpper godt i kassen hos de odenseanske overnatningssteder, restauranter og butikker. Læs mere

–       “Der er en ganske fornuftig turismeøkonomi forbundet med den her event. Vi forventer en omsætning på omkring 13 mio., og faktisk er der behov for så stor overnatningskapacitet, at andre fynske kommuner formentlig også vil kunne mærke en effekt. Vi ser frem til et stærkt samarbejde om eventen med United Karate of Denmark og ikke mindst de lokale kræfter omkring karateklubben Odense Karate-Do Ichiro i Odense Sportscentrum”, siger chef for Sport Event Fyn Jakob Staun, der har været med til at tiltrække europamesterskabet.

Der er altså rigtig god grund til at lægge fynsk jord under fødderne på Europas bedste karate kids næste år i uge 43.

Hos United Karate of Denmark er der stor stolthed forbundet med værtskabet for EM.

–       “At få tildelt et europamesterskab er en stor tillidserklæring til United Karate of Denmark og skyldes bl.a. det store engagement, vi lægger i WUKF. Desuden er Danmark på verdensplan sportsligt i top 8, og jeg ser meget frem til, at vi kan vise, hvad det danske landshold kan præstere på hjemmebane. At vi fik EM2019 til Odense skyldes også den danske kultur med venlighed og vores positive tilgang. Præsidenten for WUKF var meget begejstret, da han besøgte Arena Fyn og blev præsenteret for vores organisatoriske set-up og ambitionsniveau”, siger Søren Helsted, generalsekretær for United Karate of Denmark, der forventer ekstraordinært stor interesse for EM’et her op til karatens indtog på det olympiske program i 2020.

 

Med Sport Event Fyn i ryggen har den fynske hovedstad et langt og flot CV med store deltagertunge sportevents. VM i trampolin, tumbling og DMT 2015, som også blev afviklet under OCC’s tage, og sommerens Multisport World Championships Festival med fem triatlon VM’er og mere end 3000 atleter er gode eksempler på, at Odense har erfaring med sportevents, hvor rigtigt mange gæster invaderer byen, som det vil være tilfældet ved netop EM i karate.

Lokalt kampsportscenter klar til udfordringen

Med landingen af europamesterskabet i en af kampsportens klassikere, står det klart, at kampsportsmiljøet omkring Odense Sportscentrum har børstet dunene af sig og er klar til voksenlivet. Nu gælder det om at forløse potentialet i at gøre Odense til centrum for kampsporten i Danmark:

–       “Med den forrygende ramme skabt i Odense Sportscentrum af 150 frivillige og godt støttet af Odense Kommune, har vores vækstvilkår været optimale, og det er lykkedes at samle 1.100 medlemmer i det 5.500 kvm store Multi- og kampsportscenter på Thorslundsvej. Nu vil vi have det sorte bælte i eventafvikling og glæder os til at kunne bidrage positivt til væksten i byen, når vi byder hele karate-Europa inden for i OCC om godt et års tid”, siger formand for Odense Sportscentrum Bjarne Eilsøe-Jørgensen, der forventer at kunne trække på frivillige fra hele miljøet omkring Odense Sportscentrum, hvor mere end 20 kampsportsgrene til daglig udfolder deres aktiviteter.

Hos World United Karate Federation (WUKF) ser præsidenten frem til at kåre de europæiske mestre i det fynske:

–       “På vegne af World Union of Karate-Do Federations (WUKF) er det mig en stor glæde at offentliggøre, at vi har tildelt det 11. EM til Odense. Vi valgte Odense som værtsby på grund af byens høje ambitioner, den nye plan for værtskabet, og fordi OCC er det helt rigtige sted at afholde EM2019. Jeg er overbevist om, at partnerne i Odense vil bringe nye elementer til eventen og inspirere både WUKF og fremtidige værter, samt at vores medlemslande meget gerne kommer til Odense for at opleve danskernes venlighed og for at skabe nye venskaber på tværs af Europa. Jeg ser meget frem til at overvære EM2019 i Odense!”, siger præsident for WUKF, Livio Crisan.

FAKTA om Odense Sportscentrum:

  • I marts 2015 flyttede Odense Sportscentrum til nye lokaler på Thorslundsvej. Odense Sportscentrum er i dag, med mere end 20 kampsportsgrene, klatrehal og motionscenter, Nordens største Multi- og kampsportscenter.
  • I 2015 vandt Odense Sportscentrum Danskernes Idrætspris
  • I 2016 vandt Odense Sportscentrum Fynske idrætsforbunds Initiativpris

FAKTA om WUKF EM i karate:

  • Ved de seneste mesterskaber under WUKF har det danske landshold vundet mellem 10 og 15 medaljer, og flere af dem har været fynske – primært fra Odense Sportscentrum men også fra Svendborg.

WUKF EM i Karate arrangeres af United Karate of Denmark i samarbejde med Sport Event Fyn, Odense Kommune og karateklubben Odense Karate-Do Ichiro.

 

Kontaktinformation
Søren Helsted, generalsekretær i United Karate of Denmark, tlf. 20 80 19 24

Jakob Staun, forretningschef i Sport Event Fyn – en del af Udvikling Fyn, tlf. 61 68 73 70

Bjarne Eilsøe-Jørgensen, formand for Odense Sportscentrum, tlf. 31 16 48 01