Foto: Tonni Norslev


Text: Lars F. Andersen

 


 

 

 

 

Resultatliste er i slutningen af artiklen. 

De danske mesterskaber for Dansk Traditionel Karate Forbund blev afholdt den 10. september i Prismen på Amager. Desværre var fremmødet ikke ligeså stort som ved DM i 2010, idet man i var nødt til at flytte arrangementet fra DGI Byen på grund af vandskader, der skete den 2. juli under skybruddet i København. Desværre var man også nødt til at flytte datoen fra den 17. september til den 10. september, så der var en del afbud.

Stævnet blev dog afholdt i den traditionelle ånd som DTKF står for. Hele stævneområdet blev anset for at være en dojo, så det var barfods område. Dommerne var også iklædt deres traditonelle hakama, så omgivelserne var gjort klar til traditionel karate.

Da man ved DM havde valgt ikke at bruge rygnumre, er min beretning lidt mangelfuld, da jeg især havde fokus på kæmpere som jeg kender af navn.Især dækningen af kata blev ramt at dette, men der blev vidst mange flotte Shotokan og GojuKai kata.

 

Nilas Simonsen fra Shindokan som scorede med nogle flotte yoko geri kekomi(sidespark).

 

  

Thor Arsinevici til venstre mod Claus Tue Pedersen

Flere af kæmperne mødte også hinanden flere gange. Jeg vil her gerne fremhæve Claus Tue Pedersen fra Bornholm mod Thor Arsinivici var Aarhus, hvor den første træfning i senior klassen blev afgjort af et elegant jodan mawashi geri (cirkespark mod hovedet) fra Thor. Alle flagdommere slog med det samme flagene op til Ippon. En flot sejr. Denne duel var dog ikke slut for kæmperne mødtes igen i den åbne klasse, hvor Tue afsluttede flot med en ren chudan mae geri(front spark mod maven) så stod 1-1 mellem de to kæmpere.

 

 

Claus Tue Pedersen mod Jakob Nissen

Jakob Nissen fra Karate Akademiet kæmpede også rigtigt godt og udviste stor kampgejst.

Den bedste teknik jeg så på dagen var Daniel Haacks (Karate Akademiet) chudan mae geri(front spark mod maven) mod den erfarne Anders Andreassen (Helsingør). En flot teknik der fangede Anders da han gik frem og med det samme blev bedømt til Ippon.

 

Jakob Christoffersen afslutter med stil mod Daniel Haack.

 

Daniel Haacks smil stivnede dog kort efter, da han mødte Jacob Christoffersen(Odense), som styrede kampem med nogle flotte benfejninger.

 

Dina Yehoshua i akion

Hos kvinderne var Dina Yehoshua alt dominerende. Dina rykker for tiden helt mod toppen. Vi lavede derfor dette interview:

 

 

 

 

Der blev afholdt mange gode kampe, men desværre var der en en tendens blandt flere kæmpere til at slå og slå hårdt efter dommerne havde sagt yame(stop). Flere blev ramt rigtigt hårdt her med skader til følge.

 

Tryk på linket for at komme til resultaterne fra DTKF DM 2011  Resultat liste(2)