Foto og tekst: Lars F. Andersen

Ved de danske mesterskaber i karate i Dansk Karate Forbund vandt familien Lauritsen fra Gladsaxe Karate Klub(GKK) ikke mindre end tre danske mesterskaber. KarateNews tog derfor på besøg i klubben for at få en snak med familien og GKKs Sensei: Jan Christoffersen.

GKK ligger på Gladsaxe Møllevej i et industrikvarter med mange bilforhandlere. De to dojoer og det åbne cafémiljø har til huse i nogle lyse lokaler på 1. sal. Da jeg kom ind i receptionen fornemmede jeg med det samme den behagelige stemning, der var mellem de mange elever, som ventede på at komme i gang med træningen. I den store dojo var Jan Christoffersen i gang med at undervise kata eliteholdet, som blev ført i gennem en fokuseret og stemningsfuld træning med hård disciplin.

Da træningen var ovre kom hilste jeg på Jan og familien og vi fandt et hyggeligt hjørne i caféen, hvor vi kun tale i fred og ro, dog afbrudt af de mange “kiai” fra de to dojoer, hvor der blev trænet hårdt.

 

Natasha Lauritsen

Den mest erfarne i familien er Natasha Lauritsen som tidligere også har vundet et DM. Natasha er 16 år og har trænet i GKK i 8 år og er 1. dan junior.  Da Natasha går i 1. G deltager hun i Team GKK.s  “Sport College”, som betyder at man i skoletiden kan træne karate fra kl. 0800 – 1100 2  gange om ugen.   

Træningsmængde:  ca. 14 timer om ugen, hvilket dækker både Karate og fysisk træning.

Fremtidsmål: håber at blive optaget på katalandsholdet engang i fremtiden.

Natasha træner både kata og kumite, men kærligheden ligger i kata. Favorit kataen er Chinto kata.

Idol(er): Jan Christoffersen og Luca Valdesi.

 

 

Yannick Lauridsen

Yannick Lauridsen er 13 år gammel og har trænet i GKK i 5 år. Han er blåbælte, hvilket i GKK er 2. kyu. Ved DM 2012 vandt Yannick sin første DM titel.

Træningsmængde: 3 – 4 timer om ugen.

Mål:  at komme  på landsholdet en gang i fremtiden, samt at blive 1. dan

Yannick  træner både kata og kumite, men synes bedst om kata. Favorit kataen er Ten-I  kata.

Idol(er): Jan Christoffersen og Nicky Hendrich.

 

 

Michella Sørensen

Michella Lauridsen er 13 år gammel og har trænet i GKK i 5 år. Hun er gradueret  blåbælte. Ved DM 2012 vandt Michella sin første DM titel. Michella deltager også  i tilbuddet TEAM GG Talenttlinie på Bagsværd Kostskole som giver adgang til 2 gange morgentræning om ugen.

“Bagsværd Mere Sport” gennem Bagsværd Sports College, hvilket giver adgang til træning fra 0800 – 1100 en gang om ugen.

Træningsmængde: 6 timer om ugen.

Mål:  at komme  på landsholdet en gang i fremtiden, samt at blive 1. dan

Michella  træner både kata og kumite og kan godt lide begge discipliner. Favorit kataen er Chi-I  kata.

Idol(er): Jan Christoffersen, Nicky Hendrich og Anne Sofie Gehl Sørensen.

Familien Lauridsen og Jan Christoffersen Sensei

 

En familie der går i takt!

 

Inden Jan Christoffersen endnu en gang skulle i dojoen for at undervise, fik vi en lille snak om traditioner, værdier og sport.

Jan Christoffersen forklarede at alle i GKK deltager i den traditionelle træning mindst en gang om ugen, da de traditionelle værdier betyder meget i klubben. Det vil sige at alle træner båder kata og kumite. Deltager eleverne i stævner, kræves det også at de deltager i både kata og kumite. I kata delen tillades det kun at eleven foreviser en kata, som er til den næste grad. Kort sagt, er man 5. kyu, kan man vise en kata til 4. kyu.

Når eleven når 1. dan tillades det at eleven prioriterer mere. Dog kræves der stadig deltagelse i den traditionelle træning.

Shinen Gensei-Ryu som trænes i GKK er en blandning af de to nære stilarter Shinen-ryu og Gensei-ryu. Stilarten har nogle helt specielle kata: Ten-I, Chi-I ten-i, chi-i, Jen-I og den advancerede Sansai, som alle er udviklede af grundlæggeren Seiken Shukumine Sensei. Shukumine Sensei forlod senere stilarten og skabte Taido, som er en anden form for Budo.

Man har i GKK også undervist i de to WKF Shiteigata Seinenchin og Bassai Dai(begge i Shito-ryu variation), men er nu gået over til Gensei-ryu versionerne af kataerne. Grunden til dette er at WKF fra næste år har valgt at fjerne de obligatoriske Shiteigata.

Herefter gik snakken videre om Jans mange år i Karate, om træningen hos Ahcene Bendjazia Sensei, som er en af de helt store indenfor Gensei-ryu/Shinen-ryu i Danmark. En af de store inspirationer for tiden er Vitus Bilking Sensei. Desværre løb tiden fra os, så vi må bringe denne historie en anden gang.