Tekst: Allan Kjærsgaard

 

 

 

 

 

 

Samlet landsholdssamling fik sat sæsonen godt i gang for eliten.

 

Hele det danske karatelandshold var på træningslejr. Både kumite og kata holdet var samlet til en ordentlig omgang træning, møder og der var selvfølgelig også tid til social hygge.

Samlingen lagde ud med en fysisk konditionstest af alle. Der skulle løbes 2400 m, og man må sige de unge mennesker var godt konkurrence-minded, så der blev lagt hårdt ud, og de kæmpere der havde overskud forsøgte sig med sætte spurter ind til sidst. Hurtigste tid var nede på 8.19 for herrerne og 9.56 for damerne.

Der var på samlingen sat tid af til en masse karate træning, men også et sæson-start møde. Her var alle kæmpernes forældre og trænere inviterede. Således at alle kunne få en oversigt på de kommende aktiviteter frem til sommeren 2013.

Et af kernepunkterne ved mødet var bla. udtagelses-modellen. I gennem en rum tid har udtagelser været baseret på en pointmodel, men på baggrund af det for nylig afholdte reference-gruppe møde (et møde hvor forbundets klubber og eliteudvalget drøfter emner vedr. elite), blev det besluttet at en ny udtagelsesmodel skulle iværksættes pr 1. januar 2013, og i perioden frem til denne er nu der iværksat en overgangs-model der erstatter den foregående. Udtagelserne frem til 1. januar 2013 hviler nu på en vurdering fra landstrænerteamet blandt andet på baggrund af udtagelsesstævnerne i efteråret. På mødet blev trænere, forældre og kæmperne informeret om på hvilke grundlag vurderingen for en udtagelse blev baseret på.

Senere den samme dag stod den igen træning. Den gang i de specifikke discipliner. I kata blev der først gennemgået en række enkelte Kihon (basis)øvelser, for derefter at træne brudstykker fra de individuelle kataer, og fremvise. I kumite stod den også først på basis træning. Her blev kampstilling, pres og bevægelse terpet. Med fokus på tekniske elementer, som højde i stilling, balance, overførsels-kraft fra bagerste ben m.fl.

Den efterfølgende dag bød på yderlige 2 træningspas, og der blev gået godt til ”stålet”. Træningen byggede videre på den foregående dag, med bla. emner det mest scorende angreb for kumite, og forsat kata fremvisning for holdet.

Det blev til en rigtig god weekend med en masse udfordringer, og gode oplevelser. Kæmperne faldt med det samme i ”hak” igen, selvom det har været noget tid siden sidst. Men med denne samling er alle kommet godt fra start.

 

Vejen til landsholdet og titelmesterskaberne
(opdateret 04.september 2012):
 

Efter ønske og input fra referenceklubberne har Eliteudvalget ændret en del på udtagelsesproceduren:

Pointmodellen er stadig i spil men i væsentligt mindre omfang. I korte træk er det nu landstrænerteamet som bestemmer hvem som skal på landsholdet og hvem som skal repræsentere Danmark ved NM/EM/VM.

De vil læne sig op af resultater og indsats til udtagelsesstævner (Czech GP og Belgium Open for kumite og Finnish Open og Czech GP for kata) men vil også kigge på andre resultater jævnfør pointmodellen, fysisk form, træningsmængde, træningsindsats osv. Klik ind på undersiderne for hh. kumitelandshold og katalandshold hvor de ansvarlige landstrænere hver især vil fortælle mere om hvad de lægger vægt på ifm udtagelser.

Vi vil prøve at have mere fokus på udvikling og tættere samarbejde med klubberne og lidt mindre stævneræs selvom international stævnedeltagelse stadig er et meget centralt omdrejningspunkt. Vi vil stadig sende stort hold til NM og smalt hold til senior EM/VM. Til  U21 EM/VM vil vi også begynde at skærpe kravene lidt, dvs selvom man er den eneste i klassen skal man stadig overbevise landstrænerne om man er har det der skal til for at gøre sig gældende.

Der vil ikke længere blive opdeling i A, B og C-kæmpere. Alle som bliver udtaget får samme økonomiske støtte!

Har man optjent 100 points er man som minimum garanteret en prøvetræning ifm optagelse på landsholdet. Landstrænerne kan sagtens optage/indkalde folk som ikke har 100 points lige som de ikke er tvunget til at optage folk med 100 points.

Det giver ikke længere points blot at deltage ved et stævne. Faktisk skal man nu have vundet mindst 1 kamp før resultatet kan tælle! Scroll ned for at se den nye pointmodel som indeholder andre mindre ændringer (fx er DM nu kategori 3).

Senest den 20.november 2012 skal der søges om pladserne påtejs.dj@post.tele.dk. Dette gælder både kæmpere som ønsker at søge optagelse på landsholdet, men også kæmpere som allerede går på landsholdet. På dette tidspunkt er vi afsted til senior-VM men disse kæmpere skal OGSÅ søge inden deadline. Resultatet fra selve VM bliver ført på af Eliteudvalget.

Klubberne SKAL bruge det udsendte excel-ark som vil komme på siden på et senere tidspunkt. På excel-arket kan du se hvor mange points de enkelte stævner giver og hvad reglerne er for udtagelse. Hver klub skal KUN indsende 1 fil som indeholder et faneark per kæmper. Husk at skrive alle de ønskede oplysninger korrekt samt hvilke mesterskaber du ønsker at komme i betragtning til at blive udtaget til. Husk at skrive hvilken vægtklasse du ønsker udtagelse til for hver relevant kategori. Som noget nyt skal der også udfyldes et Word-dokument hvor man kan skrive lidt om træningsmængde, udviklingsmål osv. Dette vil blive gjort tilgængelig på et senere tidspunkt på siden her.

Foråret 2013 byder på  følgende mesterskaber som der vil blive udtaget til efter indsendelserne 20.november 2012: 

? februar U21 EM: Konya, Tyrkiet (dato ikke offentliggjort)

13.april NM: Oslo, Norge

9.-12.maj Senior EM: Budapest, Ungarn

Udover at indsende de ovennævnte 2 dokumenter arbejder vi på at nytænke testområdet lidt. Allerede ved første samling i efteråret løb vi 2400m på tid for at starte det op. Mere information følger.