Tekst: Christian Strarup

Foto: KAD

 

 

 

 

 

 

I dagene 10.-14. oktober afholdt World Union of Karate-Do Federations (WUKF) verdensmesterskaberne i karate for børn, junior og kadetter. Og set med danske briller blev det en stort sportslig succes, idet den danske delegation fra Karate Association Denmark kom hjem med en række flotte præstationer. 

Ti børn fra Karate Association Denmark (KAD) havde sammen med forældre, coaches og en dommer taget turen til Novi Sad i Serbien for at dyste mod verdenseliten i karate. Måneders ihærdig træning og mental forberedelse via KAD’s tilknyttede mentalcoach skulle vise sig at bære frugt, og helt eminent gik det for Marie Berg Wildenrath, som hjemtog en flot sølvmedalje i kategorien Shôtôkan kata, piger 13-14 år (brun- og sortbælter), og Stine Skov, som vandt bronze i kategorien Shôtôkan kata, piger 13-14 år for farvede bælter. Begge piger vandt deres medaljer efter flotte indsatser, hvor de over tre runder skulle vise deres bedste karate, førend de kunne krone de mange måneders træning med en velfortjent medalje. 

Med lidt ekstra held kunne KAD have hjemtaget endnu flere medaljer i kata, idet både Laura Helsted og Emil Landmose endte som nr. 5 i hver deres kategori – og at blive nr. 5 i puljer, som tæller langt over 50 deltagere siger en del om niveauet for deres præstationer. Både Cecilie Grubb og Malte Suhr Lauridsen måtte desværre se sig slået og dermed forlade kata-konkurrencerne inden finalerunden, men også her var det marginaler, som ikke var på deres side. 

I kumite  viste KAD’s kæmpere også gode takter, men det blev desværre ikke til medaljer. Både Matthias Bøge og Philip Nielsen nåede en placering i top-8, mens Tania Høglund måtte se sig slået i 2. runde, og Tobias Mønster måtte se sig slået allerede i første runde. 

På dommersiden udmærkede Christian Strarup sig endnu engang ved at at blive udpeget som tatami chief (arealansvarlig), og han var en af de mest benyttede dommere ved finalerne, hvor han bl.a. blev udtaget til at dømme best-of-the-best. Ved samme lejlighed blev Søren Helsted udnævnt til continental judge, så KAD i dag råder over to internationale dommere.

Uventede roser fra præsidenten for WUKF
Under stævnet var der desværre lidt problemer med specielt det sydeuropæiske temperament, hvor nogle coaches ikke opførte sig som man bør inden for karate. Det fik præsidenten for WUKF til at indkalde til et ekstraordinært møde for alle landenes præsidenter med det formål at stramme op. Og her blev KAD fremhævet som et godt eksempel, ”for hvorfor kan I ikke bare opføre jer som Danmark, der sagtens kan finde ud af at leve op til vores idealer om venskabelighed og sportsmanship”.