Onsdag d. 25 maj sætter jeg mig på en flyver på vej til USA, Jeg  skulle mellemlande i Amsterdam hvor jeg mødtes med 13 svenskere som jeg skulle være samme med de næste 14 dage, Det var Ingmar Johansson og hans elever fra Norrköping Kenpo Studio.

Vi landede i San Fransisco Onsdag lokal tid ved middagstid. Fik hentet vores biler som vi havde lejet  og fik kørt hen til vores Hotel. Jeg skulle dele værelse med 3 andre.  Efter vi havde fået tjekket ind kørte vi ned og gik en tur rundt i San Fransisco, spiste aftensmad og så var det i seng idet vi alle var trætte.

Næste morgen var det op og så ud og spise noget morgenmad og bagefter ned til molen for at se om der var nogle bådture til det berømte Alcatraz fængsel. Vi kunne først få plads sidst på eftermiddagen hvilket ikke passede  ind i vores plan. Efter at havde gået langs molen kørte vi ned til Chinatown og gik rundt dernede, hvor folk fik shoppet lidt og taget noget billeder bla. af porten ind til China Town.

Ved indgangen til China Town in San Fransisco

 

Fredag morgen tjekkede vi ud og kørte over Golden Gate Bringe, hvorfra vi fik taget et par billeder, hvorefter vi kørte videre til Kenpo Campen i Fresno Californien,  en lille køretur på en 4 timer. Campen bliv afholdt i det skønne natur område kaldet Wonder Valley.

Det er Graham Elliott som afholder campen, Det er en Kenpolejr som afholdes hver anden år med folk fra hele verden (Jersey, Australien, New Zealand, Sverige, Venezuela, Columbia, USA, England )og mig fra Danmark, det skal lige sige jeg var også med i 2005.
Vi ankom ved 3 tiden om eftermiddagen og blev registeret og tildelt vores hytter hvor vi skulle bo. Jeg delte hytten med 3 andre svenskere.

Lejren startede kl. 1700 med at Graham Lelliott 7 dan hilste alle velkommen og præsenterede instruktørene, Lee Wedlake 9 dan, John Selpuveda 9 dan, Steve White 8 dan, Paul Mcmurray 6 dan, Ingmar Johansson 5 dan, Ed Parker Jr. og selvfølgelig ham selv.

 

Lejrens instruktører

Første seminar var fælles for alle bæltegrader lige fra hvidt bælte og op.  Graham selv stod for dette seminar og Tema er Grafted, hvilket vil sige at man sætter forskellige teknikker eller dele af en teknikker sammen ud fra den position man nu står i.

Start punktet er en teknik som hedder Destructive Twin, som begynder i modsat side i dagens anledning. Som udgangspunkt træner vi ikke vores teknikker til begge sider og dog.  Det var der nogen som havde lidt problemer med.  Så angrebet er en kvæler/greb forfra hvor han trækker dig ind til sig. SÅ vi tager den første bevægelse i teknikken et double punch til hovedet og skridtet/maven.  Derfra køre vi vores øverste arm ned under hans arm indtil en outward Block.

Jeg tænkte det var lidt af en omvej. Graham begyndte så at forklare om at der er 3 ting vi kan gøre til en cirkel. Vi kan køre den ene vej eller den anden vej eller skære den igennem.  Så nu laver vi samme start men denne gang køre den øverste arm ned igennem modstanderes greb samtiden med den nederste arm skubber hans arm ind.

Nu for man det som vi kalder en double faktor bevægelse til en outwardBlock I Kenpo. Vi tjekker hans rækkevidde og hans bagerste våben. Derfra vælge han at gå over i en teknik Protecting Face hvor man trækker slå og sparker i en bevægelse. I Kenpo prøver man at lave så mange ting som overhovedet muligt i en bevægelse. Derefter lander vi fremad med en højre inward albue i hans blæktus område idet vi er mellem arme tjekker vi hans højde her igen laver vi 3 ting på engang Højre fingerinsert , venstre outward handsword med et højre scoopkick i skridtet.  Efterhånden som folk for det til virke kommer der andre ideer på banen om hvordan man kan komme videre fra den første bevægelse.  Efter en 1 time tid er dagens første seminar slut. Der er fællesspisning senere den aften.

First move in D Twins!

Dag 2
Uret ringer halv 6 om morgen har tilmeldt man noget som hedder boot camp som starter kl. 06 Alle deltager er blevet delt op i hold med hver deres farve, man kan tjene nogen point ved at deltage.  Dejlig måde at starte dagen på med løb, armbøjning på tid og amurun med 2 tunge kasser samt man skulle løbe med en makke på skulderne efter en timen er det så forbi dejligt. Så var det over og træne former med Ingmar en timen, inden morgenmad var klar. Arbejdet med Form 4 og Form 5.

 

Steven White og Kim

 

Dagens første seminar starter kl. 1o og er med Steven White.
Tema Fun with Five Swords.
Det er første gang jeg prøver at træne med Steven White, men har da hørt om ham, hans tema er Fun med Five sword som han sagde, er det nok alles Kenpofolk ynglings teknik på et tidspunkt i deres rejse med systemet.  Vi ligger ud med standart teknikken. Mod et højre step trough slag. Så bygget vi ellers på med hvad hvis han ikke træder igennem, hvad hvis han slår et venstre højre slag, hvad hvis han sparker og slå, hvad hvis det kun er venstre slag kan man så lave Five sword, hvad hvis han tjekker vores først outward sword efter 1 times tid er seminar forbi og det er tid til at komme videre til det næste som er med Ingmar Johansson.
Dagens anden seminar er med Ingmar Johansson
Team Rib and breaks with in Kenpo.
Ingmar kender jeg rigtigt godt har været en del af min Kenpo I mange år utrolig god instruktør der brænder for det han laver han er altid på måtten og worker out med sine elever og sin egen instruktør flere gangen om året.
Vi starter timen med en drill som er køre sådan her. Højre slag kommer man laver en venstre inward parry efterfulgt af en højre outward parry så tjekker din venstre hånd på hans albue og så slå man med højre, ens makker gentager det samme som man selv har lavet. Også kaldt en punching hubud drill fra FMA.
Der starter vi så med at lave det først break med venstre arm, så det nu ser sådan ud Venstre Inward parry højre outward parry så venstre break en slags inwardblock bevægelse samtiden med holde med højre hånd i hans arm.  Derfra arbejder vi over i forskellige breaks med armen eller vores ben, eksempel ned over vores modstande akile sene forskellige typer låse/kontrol over vores modstander efter en time er seminaret så forbi og det er tid til noget frokost som indtages oppe i restauranten, efter frokost er det så tid til dagens 3 seminar og sidste.

 

John Sepulveda og Kim Dahl

 

Dagens 3 seminar med John Sepuvleda.
Tema kan jeg ikke huske sorry John 
John har jeg trænet med før det er godt nok nogen år side men huske ham som en super hyggelig og god instruktør.

P Fans

John starter seminaret med at snakke lidt om hvordan kroppen har svært ved at klare ved at blive ramt flere forskellige steder på en gang, Kenpo er kendt for at vi slår meget hurtigt og mere end et sted af gangen, fordi man er hurtigt betyder det ikke man ikke har power, det gælder om man arbejder med sin krop og slår fra point of origin som vi kalder det i Kenpo. Det betyder du slår derfra hvor dit våben nu er og du ikke pumper dine bevægelser. ”Du trækker ikke din arm tilbage først for at slå fremad det er en ekstra bevægelse som tager tid du måske ikke har.”
Vi starter ”kan simple hen ikke huske hvorfra men det kunne være denne position”. Modstande slår et Venstre højre slag man tager dem med en højre venstre inward parry  indsætter et højre frontspark i skridte på en half bit. Så det ikke er 1 2 3 men One on timing. Så venstre parry og højre spark kommer næste samtiden. Derfra kan jeg godt huske hvad vi lavet. Når modstander begynder at bukker sig fremover laver vi en højre uppercurt for at rette ham op igen, Derfra laver man et left frontcross over som vi kalder det i Kenpo og slår med et venstre lodret slag i bryste samtide med højre hånd tjekker ham ned i solo. Vigtigt højre hånd komme lige ned og ikke tilbage mod dig selv først og så frem husk Point of origin siger John. Når man står i en crossover har man ikke nogen god base, derfor at det bare en transition stance. Fra den position laver man så et højre knæ eller spark på modstander højre ben så man for spreder ham ud samtide laver man et højre lefting forward strike timingen igen er når hans hovedet er på vej ned slår man op af med sit strike under hans hage. Dette for modstandere til at føle han nærmeste er en elevatoren der køre op og ned hele tiden.  Nu bliver det lidt mere teknisk. Fra hvor din højre arm nu er laver du en glancing (betyder den ikke stopper)højre albue i hovedet på ham efterfulgt af en hammerfist i hans blæktus i en bevægelse din hånd cirkler så rundt og laver en højre heel palm i tiningen på hans venstre side af hovedet derfra laver vi et tag Down og tager vores modstander, Alt dette skal nok ses idet det kan være svært at forstå hvis man ikke træner Kenpo   Efter 1 time er seminaret slut det var så dagens program nu var det tid til hygge og få en snak med alle de forskellige menneske som kom fra hele verden og en tur i poolen om aften er der en fælles middagen og musik.
Del 2 kommer snart 

Lejrdeltagere!

 

 

Kim Dahl                                                                                                                                                                              1 st. Degree Black Belt                                                                                                                                                               Ed Parkers Kenpo Karate / Parker Planas Lineage                                                                                      København`s Kenpo Studio