Jesper F. Andersen

Efter en lang coronapause var det kærkommet, at Shobu Ippon Danmark havde arrangeret et lille karatestævne for en række klubber.

Lørdag den 29. maj afholdte Shobu Ippon Danmark et lille katastævne for brun- og sortbælter i Taifu Dojo i Frederiksværk. Der var ca. 40 kæmpere fra Odense, Hørsholm og Taifu, som blev inddelt i grupper efter grad og alder. I grupperne kæmpede alle mod alle i udvalgte kata, og dommerne dømte med flag. Det var et super effektivt stævne, som blev afviklet på knap 2 timer.  Stævnet var præget af ordentlighed, fairness og respekt for alle. 

De mange udendørs træninger, som klubberne har afviklet det sidste års tid satte også sit præg på stævnet, da det at udføre kata på måtter i bare tæer er noget anderledes end i løbesko på asfalt. 

Gensynsglæde

Det var en fornøjelse at opleve den gensynsglæde, der var blandt mange af deltagerne, som ikke havde set hinanden i lang tid. Det at være sammen, på tværs af klubber og organisationsforhold, burde være en selvfølgelighed i så lille en sport som karate. Tidligere tiders forbud ser heldigvis ud til at være fortid nu, og det vil helt sikkert have indflydelse på et øget samarbejde og aktivitetsniveaue blandt karateklubberne i Danmark. Det er særligt gavnligt og tiltrængt for bredden, som udgør langt størstedelen af karateudøverne i Danmark. 

Shobu Ippon Danmark fokuserer på Shobu Ippon regelsættet, som organisationen finder vigtigt at bevare. Fremadrettet vil Shobu Ippon Danmark også oprette en kobudoklasse, da kobudo passer godt ind i den ånd og det værdisæt, som Shobu Ippon Danmark ønsker at sætte fokus på. 

Resultater

Gruppe 1 voksne:
1. Henrik Petersson, Hørsholm
2. Malene Krause, Hørsholm
3. Maya holm, Taifu
Gruppe 2 unge sortbælter:
1. Manon Timmerman, Taifu
2. Luka Vojinovic, Taifu
3. Jonas Gaarn, Taifu
Gruppe 3 unge 1. kyu.
1. Maise Jensen, Taifu
2. Puk Jespersen, Odense
3. Nikita jesse, Taifu
Gruppe 4 unge 3-2.kyu
1. Liv Andersen, Taifu
2. Agnete Grum-Schwensen, Odense
3. Lukas Vainio, Hørsholm