Fra venstre: Bjørn Nellemand Madsen, Oliver Møller Jensen, Mads Eriksen, Oliver Krogstrup, Anders Agergaard, Benjamin Laursen og Kaveh Bahrami.

Fra venstre: Bjørn Nellemand Madsen, Oliver Møller Jensen, Mads Eriksen, Oliver Krogstrup, Anders Agergaard, Benjamin Laursen og Kaveh Bahrami.

 

Resultater

1. Plads
Oliver Krogstrup
Anders Agergaard

2. Plads
Mads Eriksen (K1)
Oliver Møller Jensen
Bjørn Madsen

3. Plads
Sempai Kaveh Bahrami
Bejamin Laursen

 

Danmarks Ashihara-landshold var i weekenden repræsenteret af syv karatekæmpere, der deltog i Open Eurasia Cup. Stævnet blev afholdt i Budapest, og så deltagelse fra rigtig mange lande, både fra Europa og Asien. Det gik rigtig godt for den danske delegation – så godt, at samtlige kæmpere kom på podiet. Den samlede gevinst lød på to guld, tre sølv og to bronze, og med mange tætte puljer, var det kun tilfældighederne der gjorde, at det ikke blev til endnu flere guldmedaljer.

Oliver Krogstrup (18) havde gået op i den åbne vægtklasse, siden han blev verdensmester for et halvt år siden. Det var egentlig ikke meningen han skulle deltage, da han tre uger inden stævnet fik en slem forstrækning i låret der gjorde, at han knapt kunne bevæge sig i kampstilling, men få dage inden stævnet fik han grønt lys af fysioterapeuten, og taktikken blev lagt til at han skulle undgå alt for mange høje spark. Lige det med de høje spark glemte han dog lidt, men det viste sig ikke at være et problem, og det var en sikker præstation i hans indledende puljekampe.

Oliver Krogstrup.

Oliver Krogstrup.

Første modstander blev kørt ned først på låret, og derefter med et spark til leveren meget tidligt i kampen. Anden modstander fik et knæ til kæben, og kunne ikke kæmpe videre, da han fik skadet gebisset.

I finalekampen mødte han en lidt stærkere kæmper, der ligeledes havde domineret hans puljekampe. Her fortsætter Oliver stilen med at trække i nakken og give knæ til hovedet. Efter at have modtaget tre-fire knæ til kæben, og blive presset ud af kampfladen lige mange gange, vælger den anden kæmper at opgive videre kamp, og Oliver bliver derfor sikker guldvinder.

Mads Eriksen (36) var den eneste danske deltager, der valgte at stille op under K1-regelsættet. Det betyder, at det var meget de samme regler, bortset fra at det foregik med boksehandsker og stød til hovedet. I hans første kamp møder han en lokal kæmper, der er noget tungere. Dog er Mads meget mere bevægelig, og formår at udnytte kampfladen og holde modstanderen på afstand med hurtige stød og spark, og samtidig køre ind hurtige kontra-kombinationer. På et tidspunkt laver han et indvendigt lårspark, som dommerne mener sidder i skridtet. Han får derfor et strafpoínt imod sig, hvilket også gør at han taber, når kampen er ovre. I hans næste kamp er han dog noget mere dominerende. Tidligt i kampen sender han modstanderen til tælling med et spark til leveren. Ikke længe efter kvitterer han med samme teknik, men denne gang rejser makkeren sig ikke før han er talt ud, og Mads vinder derfor kampen. Med én sejr ud af to mulige, betyder det at han vinder sølv i sin klasse.

Sempai Kaveh Bahrami (25) havde ligeledes gået en vægtklasse op, til -85kg. Hans følger planen, og styrer første kamp uden de store problemer. Modstanderen er tydeligt ramt i maven, da hans skinnebensbeskytter går i stykker. Kampen bliver derfor stoppet midlertidigt, mens der bliver ordnet med nyt beskyttelsesudstyr til ham. Pausen gør, at han har fået sundet sig nok til, at kunne gå tiden ud, og da Kaveh havde et strafpoínt imod sig for at holde i modstanderens gi for længe, taber han kampen. I hans anden kamp kører han på igen med samme fysiske kampstil, og får også ramt modstanderen med tre spark til hovedet, dog ikke hårdt nok til at vælte modstanderen. Det ligner at Kaveh er mest aktiv, og han er ikke selv blevet ramt, men da kampen er ovre, vælger tre ud af fem dommere alligevel, at pege på modstanderen som vinder. I hans sidste kamp, trækker modstanderen sig, da han har fået et spark på næsen, og de kan ikke stoppe blødningen. Trods en rigtig stærk præstation, bliver det altså “kun” til bronze for Kaveh denne gang.

Kæmper nummer 84 er Kaveh Bahrami. Den store kæmper med grønt bælte er Oliver Krogstrup.

Kæmper nummer 84 er Kaveh Bahrami. Den store kæmper med grønt bælte er Oliver Krogstrup.

I juniorrækkerne var Anders Agergaard (13) og Benjamin Laursen (12) i samme vægtklasse (-50kg), men de skulle heldigvis ikke møde hinanden før til sidst. Anders er første kæmper ud, og med høj arbejdsrate og mange lårspark, får han hurtigt lukket ned for sin modstander og taget sejren. Benjamin har også en rigtig fornuftig første kamp, men trods at han rammer med flere spark til hovedet, formår han ikke at score nogen poínt. Da kampen er ovre, har han til gengæld et poínt imod sig efter at blevet kastet, hvilket gør at han taber kampen. I Benjamins næste kamp, skal han møde Anders’ første modstander. Denne vælger at trække sig, da han dårligt nok kan stå, og Benjamin vinder derfor uden kamp. Anders møder derefter Benjamins første modstander, og kæmper også meget fornuftigt, med mange spark mod hovedet. Ét af disse bliver belønnet med poínt, og han vinder kampen. I den sidste kamp, skal de mødes indbyrdes. Det bliver en meget tæt kamp, med et meget højt teknisk niveau. Benjamin forsøger på flere kast, mens Anders på sin side fokuserer på sine spark. Benjamin rammer Anders med et flyvende knæ mod hovedet (ulovligt for juniorer), men udretter heldigvis ingen skade og bliver heller ikke straffet. I kampens sidste sekund får Anders et spark ind på Benjamin, og får derfor poínt lige inden kampen slutter. Det betyder, at Anders er guldvinder, medens Benjamin må nøjes med bronze.

Benjamin har grønt bælte, Anders har brunt.

Benjamin har grønt bælte, Anders har brunt.

Oliver Møller Jensen (13) var i klassen lige over, for kæmpere under 60kg. Han kæmper en meget flot første kamp, men ligesom så mange andre, formår han ikke at score poínt, men får et strafpoínt imod sig for at holde for længe. I hans anden kamp er han meget mere dominerende, og laver mange flotte kast og kæmper generelt meget rutineret. Uproblematisk sejr. I hans sidste kamp, vælger modstanderen at trække sig. Det betyder at han har to sejre ud af tre mulige, hvilket rækker til en sølvmedalje. Lidt frustrerende er det, at klassens vinder er ham, som Oliver besejrede.

Sidste danske kæmper er Bjørn Nellemand Madsen (14), som gør sin internationale debut. Han møder en hård modstander i første kamp, og selvom han prøver med flere høje spark, og også får modstanderen bragt ud af balance med indvendige lårspark, bliver han desværre besejret her. Anden kamp er dog noget mere overkommelig, og her er det hans tur til at tage styringen. Han formår at kombinere sine teknikker lidt bedre, og lukke ned for modstanderen. Det er altså en sikker sejr. Desværre bliver det ikke til flere kampe for Bjørn, men hans indsats bliver dog belønnet med en sølvmedalje.

Generelt var det et meget godt stævne for de danske kæmpere. Selvom det var nogle rigtig flotte resultater, var det lidt kedeligt at der var så mange kampe, der blev afgjort på strafpoínt til modstanderens fordel. Derudover var niveauet på modstanderne ganske udmærket, men det var en skam, at der ikke var flere deltagere og flere kampe. Alligevel var det godt at se, at der blev gjort en formidabel indsats, og at der virkelig blev gået til stålet – også når der blev kæmpet indbyrdes. For nogle er det næste stævne DM i semikontakt, som bliver afholdt i Næstved, men for de fleste andre deltagere, står træningsfokuset på forberedelse til deres næste graduering, som er på den årlige sommerlejr i juli.

Nikki Strømsnes
Dansk Ashihara Organisation