Af Henrik Vandrup

Weekenden den 22 – 23 maj blev det 30. Internationale Shuri ryu Association seminar afholdt. Det var jo afholdt under særlige Covid-restriktioner, så der var begrænsninger på deltagerantal og for os fra Danmark var der jo yderligere problemer i forhold til rejsevejledninger med mere og eventuel selv isolation i fald man valgte at tage afsted. I år var der dog mulighed for at man kunne vælge en Digital mulighed som bestod at man kunne følge undervisningen på ZOOM, som er en digital møde eller konference App lørdag og søndag. Det var vi flere deltagere fra Danmark som havde valgt at benytte sig af herunder Kyoshi Niels Larsen 7. dan, Patrick Secq 3. Dan, Henrik Vandrup 3. dan, Jesper Voss Jacobsen 1. dan, Allan Ravn 1. dan. 

Når nu det ikke var muligt at stå på gulvet i Fort Wayne Indiana, så var dette dog et alternativ til slet ikke at være med. For mit eget vedkommende havde jeg ikke mulighed for at deltage i de første undervisningsgange fra klokken 16 – 18 dansk tid, men der blev en del af stilartens pensum gennemgået. Klokken 20  dansk tid gik så næste del i gang, først med våbentræning hvor bl.a. sai  kataen Tekatana blev gennemgået. Jeg havde ikke selv prøvet kataen før, da vi jo i Danmark træner Ryukyu Kobujutsu, men det var spændende at prøve kræfter med kataen, selvom jeg havde lidt problemer med teknikken. 

Aftenens anden undervisning havde Naihanshi San  og O’Naihanshi (alle Naihanshi katas kørt som en kata) som tema. Med alderen er jeg blevet mere og mere glad for Naihanshi kataerne så jeg nød at køre kataerne igennem selvom træning i stuen foran akvariet og en sofa lige ved siden kan være lidt af en udfordring.

Alt i alt var det en god weekend på trods af tekniske besværligheder og så må vi se om Corona’en har givet lidt mere luft til rejseaktivitet til næste år.

Lørdag stod den på Hakutsuru,  som er en serie Traneforme, der er blevet optaget i stilarten og som man har mulighed for at blive gradueret i separat. Efter visse problemer Lyden lykkedes det at komme igang, og jeg oplevede at O’Sensei Bowles selv var aktiv og gav feedback til udførelsen af min kata. Han er en dygtig underviser og Det var fedt på den måde at mærke at man faktisk blev lagt mærke til.