For lidt over tre uger siden blev Philip Carlsen sendt på en mission for karateklubben Bushi i Helsinge. Missionen var ganske klar: At samle inspiration fra Østens træningsmetoder og hvilket sted er bedre end i en af verdens største sportsnationer: KINA.
Rejsen foregik sammen med det Norske Karate og Taekwondo landshold som Philip har et tæt samarbejde med, grundet mangel på modstandere i Danmark i samme vægtklasse.

Philip Carlsen ved ”Champion Road”

(Hver sort sten illustrerer en verdensmester)

 

Det 15 dage lange træningsophold foregik på Beijing Sports University. Som de fleste ved, tog Kina 51 Guldmedaljer ved sidste Olympiske Lege og de 14 Guld kom fra netop dette universitet. Et top moderne sportsuniversitet hvor man kan se at Kineserne virkelig bruger deres atleter til at vise hvor stærk Kina er som sportsnation.
”Fra første dag var jeg imponeret, alle mine fordomme om Kinesere blev med et slag, ødelagt af dette trænings-mekka”. ”Jeg selv er 193 cm høj og alle var stort set lige så høje…, og udover det, så lignede de alle sammen noget fra en action film med Sylvester Stallone, alle var top trimmet og i super form” udtaler Philip Carlsen.
”Under turen blev vi vist rundt og fik smagsprøver på forskellig slags træning, lige fra atletik, til fysiologisk korrekt træning, rå muskelstyrke, svømning og ikke mindst kampsport som var det jeg var kommet for”, fortsætter Philip.
Under træning på universitet, var der ved hver træning, flere forskellige coaches: En som stod for opvarmningen og forbedring af styrke. En som stod for teknik. En som stod for de skadede kæmpere, og en hjælpetræner som var ved at blive lært op. Inden kæmperne skulle i gang med træningen så fyldte atleterne flaskerne med div. Diæt-ting, sukker, proteiner, salt m.m. og det samme blev gjort efter træning.
Der er ingen tvivl om at de er bevidste om alle de områder, som det kræver at blive verdens bedste til sport: Kost, træning, restitution, mental træning og kamptræning. Her er der er ingen kære mor, når man er på et hold i Beijing. At komme ind på sportsuniversitet i Kina, betyder at atleterne får deres uddannelse betalt, og gode resultater udløser bonusser i form af penge. Man kan godt måbe lidt, når man som Dansk kæmper vinder en stor medalje i udlandet og kommer hjem til lille Danmark igen, får man højest et skulderklap, og måske en sodavand – og i morgen er det hele glemt.
”Men som så mange andre unge atleter med visioner, drømme og en håndfuld stædighed så fortætter rejsen derud af, og kun glad for alle de klap på skulderen og alle de mennesker omkring der støtter en”. Bebuder Philip
Bushi`s mission i Kina er fuldført med succes og hjem er kommet en instruktør, med masser af inspiration og masser af principper der nu skal implementeres i den daglige karatetræning. Hvad principperne er, er en hemmelighed, som kun kan opleves i Bushi Karateklubben.