Af: Martin Frederiksen

Sidst I November og starten af December var undertegnede, Mads Nørby Sensei og Lars Andersen Sensei på Okinawa for at træne Tokushinryu Kobudo hos grundlæggeren af Tokushinryu Tokumura Kensho Sensei 9. dan.

Mads Sensei var på en forretningstur til Kina, og fløj derfra til Okinawa, og var sammen med os den første del af turen. Derudover deltog også Nagira Sensei fra Tokyo de første dage.

 

IMG_6209-imp-imp

Tokumura sensei med Tokushin no Nunti Bo

IMG_6200-imp-imp

Tokumine no Kun rettes

IMG_6216-imp-imp

Hygge med Sensei mellem en af træningerne på dojoens tag

Lars Sensei og Mads Sensei har i flere omgange haft mulighed for at træne med Tokumura Sensei, så de var godt forberedt på hvad der ventede, og på trods af deres forsikring om at det nok skulle blive godt, så var jeg rigtigt spændt forud for mit første møde med Sensei, og håbede bare at jeg ikke faldt helt igennem.

IMG_6300-imp-imp

Første træning var lørdag og det var aftalt at vi skulle møde til træning om eftermiddagen. Den første træning blev der trænet med Bo og Sai. Træningen forgik ved at vi kom i 2 og 2 og lavede vores kata, således at man fik mulighed for at se de andre lave deres kata. Sensei var meget grundig, og tog sig god tid til at forklare og demonstrere. Da træningen var færdig, var mine arme godt ømme af at håndtere et par tunge sai.
Jeg skal måske lige tilføje at træningen foregik på taget af Sensei’ dojo i strålende solskin og med udsigt til Hama Higa Island. Så bliver det vist ikke meget bedre.

IMG_6314-imp-imp

Søndagens træning var henlagt til et nærliggende Community center, da det efter Sensei’ mening var for varmt at træne udendørs. Ellers fulgte træningen mønstret fra dagen før. Der blev arbejdet med Bo og Eku. Sensei så selv de mindste ting og rettede med stor entusiasme. Som afslutning pakkede vi alle våbnene og kørte ud til en nærliggende strand, hvor der blev taget en masse billeder. Det blev nogle fantastiske billeder som jeg i dag er rigtig glad for.

 

SAM_2509-imp-imp

Mads ved indgangen til dojoen

SAM_2693-imp-imp

Mads ved strandtræningen

 

Søndag aften sagde vi farvel til Mads Sensei som skulle retur til Kina.

Mandagens træning var igen udendørs og der blev igen gennemgået sai, og derudover også Tekko og Tichu. Efter træningen sagde vi farvel til Nagira Sensei, som skulle hjem.

IMG_6119-imp-imp

Ved Shuri slottets indgang

De næste dage blev en kombination af lidt sight seeing, træning med Tokumura Sensei og der blev også mulighed for et par trænings pas med Uechi Sensei i Isshinryu karate. Den ene af træningerne forgik på Camp Foster, en af de mange amerikanske baser på Okinawa, og den anden var i Uechi Sensei’ egen dojo.

IMG_6374-imp-imp

IMG_6355-imp-imp

IMG_6350-imp-imp

IMG_6342-imp-imp

Fra træningerne i Uechi sensei’s dojo

Hele torsdagen blev tilbragt med Tokumura Sensei, som tog os på en tur ned på den mest sydlige del af øen. Vi fik set en kæmpe park fuld af monumenter til ære for de mange der blev dræbt i slaget om Okinawa, i den sidste afsluttende del af 2. verdenskrig.

Fredag fløj vi til Tokyo. Det blev til et par dage med lidt afslapning, shopping og muligheden for at se All Japan karate mesterskaber.

Mandag gik turen atter retur til Danmark, uendeligt rigere på inspiration og motivation. En fantastisk tur, som jeg håber der vil blive mulighed for at gentage igen.