Foto/tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

Kata

Dagen startede med kata i dag på 5 arealer. 

Første dansker var Johannes Samson, som lagde ud med kataen seienchin. Han gjorde sit bedste, men tabte 0-5 til en modstander der ikke gik videre, så det var slut for EM for Johannes i denne omgang. 

 

Rikke Linck tabte desværre sin første kamp 0-5 til en modstander der ikke gik videre. Rikke lavede ellers en habil bassai-dai, men modstanderen var bedre. 

Mia Karlsson fra Sverige

Dernæst var det Mia Karlsson fra Sverige, som vi her på KarateNews har tradition for at følge. 

Hun mødte i sin første kamp en kæmper fra Ukraine som hun vandt overbevisende over 5-0. Mia er blevet lidt ældre og der er kommet mere kraft og hurtighed i hendes teknikker siden sidst vi så hende i Malaysia. 

Næste runde skulle Mia møde en fra Italien. Her var det lidt mere lige, men Mia vandt med dommerstemmerne 3-2. I tredje runde mødte hun en kæmper fra Østrig som Mia slog overbevisende 5-0 efter en meget flot kata. 

Hermed havde Mia kæmpet sig frem til semifinalen, hvor hun skulle møde en meget stærk kæmper og nok også gruppens favorit fra Spanien.

Mia tabte 0-5 og var dermed i opsamling, hvor hun skulle have en kamp om bronzemedaljen.  Her skulle Mia møde en af gruppens favoritter fra Slovakiet, som havde tabt til puljevinderen fra Spanien. Det var på forhånd en svær opgave for Mia, som også tabte 0-5. Men flot gået af Mia, som var havnet i en meget stærk pulje. 

Det var en meget hård pulje Mia var havnet i, hvor de 4 favoritter til at vinde medaljer var samlet så en uheldig lodtrækning. 

Dernæst var det Christopher Rohde Skotte som skulle i kamp i kata ungsenior. Der var store forventninger til ham, da han nok er den danske karateudøvere som bruger mest tid på karate og turneringer. Dog var det en svær opgave, da Christopher lige er rykket op i ungsenior, hvor han her typisk vil møde ældre modstandere. 

 

Det var også tilfældet i første kamp, hvor han mødte en erfaren udøver fra Tyrkiet. Tyrkeren lavede en meget kraftfuld kata som han vandt 4-1 med. Tyrkeren tabte senere og dermed ingen opsamling til Christopher.

Kumite

Første dansker som skulle i kamp fra Timmi Pedersen som skulle møde en kæmper fra Azerbaijan. Det var en lige kamp, hvilket bestemt ikke passede coachen fra Azerbaijan. Timmi fik en scoring ind med hænderne og vandt kampen 1-0. Det virkede lidt mistænkeligt i de sidste sekunder af kampen, da uret stod på 1 sekund længe inden det talte ned og sluttede kampen. 

 

 

Det medførte en kæmpe skideballe til den stakkels kæmper fra Azerbaijan og præsidenten fra deres forbund kom også hen og skældte ham ud, da han var trådt ud af kamparealet. 

Timmi videre til anden runde, hvor han skulle møde en kæmper fra Frankrig. Franskmanden fik i starten af kampen sat et stød ind på Timmi og dermed foran 1-0. 

Timmi prøvede et par gange, men der manglede lidt afstand. Da der var 1 minut tilbage råbte Bo, at Timmi skulle komme i gang, men desværre så skete der ikke så meget. Det virkede som om, at Timmi ikke rigtig troede på det, for tiden gik løb ud og Timmi tabte. 

Næste kæmper Emil Olsen, som skulle møde en kæmper fra Belgien. I de første sekunder af kampen råbte Allan, at Emil skulle passe på hans ben og kort efter satte belgieren et hårdt sidespark i maven på Emil. Emil måtte ud og have luft og modstanderen fik en straf for hård kontakt. Kampen var herefter meget lige, dog var Emil mest aktiv. Kampen sluttede uafgjort og Emil vandt med dommerstemmer 5-0.

Emil mødte i anden runde en mindre kæmper fra Frankrig. Franskmanden scorede 2 gange med hænderne og vandt kampen 2-0. 

Franskmanden tabte desværre næste kamp til en tyrker på flag så Emil ude af EM. 

 

Mattias Pedersen mødte i sin første kamp en kæmper fra Hviderusland. Mattias virker tændt, men bliver desværre ramt hårdt i starten af kampen så han skal lægebehandles. 

Hviderusseren scorer først og kommer foran 1-0. Kort efter scorer han igen og dermed foran 2-0. I slutningen af kampen får Mattias udlignet, men taber kampen 1-2. Hviderusseren tabte senere så Mattias ude af EM. Mattias havde nok pådraget sig en mindre hjernerystelse, da han var lidt plaget af slaget resten af dagen. 

Første pige i dag var Isabell Niemi. Hun mødte en fra Cypern i sin første kamp. I det første minut går det fint for Isabell og hun får scoret 2 point med hænderne. Dernæst virker det som om at Isabell glemmer at forsvare sig og bliver stående når modstanderen angriber med benene. Det resulterer i at hun bliver ramt af 2 spark i hovedet og taber kampen 6-2. En skam for det virkede som om hun havde kontrol over kampen i starten. 

Amalie Andersen møder en kæmper fra Ungarn i sin første kamp. Desværre nåede vi ikke at få billeder der pga. en emsig sikkerhedsvagt. Amalie tabte kampen 0-2, da modstander får 2 stød ind undervejs. Bo oplyste, at Amalie havde 3 gode forsøg undervejs med hænderne, men de var lidt for langt fra. Amalie forsøgte også med benene og flere mente, at hun burde have haft point for spark til hovedet. Kæmperen fra Ungarn røg senere ud så Amalie ude af EM. 

 

Indtil videre må man konstatere, at danskerne indtil nu har haft begrænset succes i både kata og kumite. De er kort og godt oppe mod bedre modstandere så det er tilbage i klubberne og træne videre. 

Sidste to kæmpere er Sif Bay og Chirstian Hjort Pedersen.

Christian Hjort Pedersen mødte i sin første kamp en kæmper fra Kroatien. Christian virker meget tændt og har god bevægelse. Desværre bliver han ramt nogle gange og modstanderen får point. Christian kommer ind i kampen og får udlignet til 1-3. Dernæst scorer kroaten igen og fører 4-1. Christian scorer igen til 2-4. Herefter bliver det svært for Christian, da kroaten støder kontra hver gang Christian forsøger noget. Christian taber 2-4. Christian ryger ikke i opsamling og ryger ud af EM. 

Der var faktisk ikke mange skader i dag. Det skyldes formentlig at kæmperne har et langt højere niveau end ved Ishøj Cup, hvor vi så rigtig mange skader. 

Sidste kæmper er Sif Bay og endelig får Danmark en placering. Se særskilt indlæg om det.