Foto/tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

 

I dag stod kæmperne op til en tør dag med frost. Det var med spænding at KarateNews mødte op i hallen i dag, da jeg havde et håb om, at de forskellige sikkerhedsvagter måske havde haft lejlighed til at tale sammen om hvad deres opgaver gik ud på siden i går. 

Men det var præcis som i går. Der er 5 indgange til måttearealerne og ved 2 af disse kan det ikke lade sig gøre at komme ind. 5-6 forskellige vagter kigger på ens legitimationskort, hvor der tydligt står at pressen har adgang til måttearealerne. Men det tolker de anderledes og nægter en adgang. Så går man 20 m til venstre og så kommer man ind uden problemer. Af og til bliver man smidt ud af hallen for herefter at kunne komme ind igen når en anden har set på ens legitimationskort. Organiseringen er langt under niveau af andre mindre stævner. Flere af de andre journalister hernede gav udtryk for at organiseringen af stævnet er en stor “joke”. 

F.eks. så har Tjekkiet oplevet at deres kæmpere ikke blev kaldt ind fra opvarmningslokalet så de nåede ikke at stille op. En skandale af dimensioner at have trænet hårdt op til et EM og så ikke få lov til at stille op pga. dårlig organisering under stævnet. Hvis der er lidt fornuft i EKF ledelsen så er det sidste gang, at der bliver holdt EM i Azerbaijan. 

Hvis nogle af vores læsere har købt en billet til det internationale melodi grand prix, som skal afholdes her i Azerbaijan i maj måned så er jeg sikker på, at der venter en helt speciel oplevelse.  

Noget helt særligt i hallen er de tilknyttede læger, som går rundt i hvide kitler. På deres lægebord står adskillige små flasker med medicin, som jeg aldrig har set andre steder. Der er også en båre tilknyttet, hvorpå der står førstehjælpsudstyr, som ligner noget fra et lager fra 2. verdenskrig.

Som en lille biting kan lægerne ikke 2 ord engelsk så behandlingen består primært af noget væske på et stykke vat, som kæmperne skal snuse op i næsen.  Det virker stærkt for kæmperne laver nogle sære grimasser når de bliver udsat for det. 

Gennemsnitsalderen blandt lægerne skønnedes tæt på 80 år så arrangørerne skal da have ros for at have hentet nogle erfarne læger ind.  

De forskellige officials som sidder ved dommerbordene holder meget øje med kæmperne fra Azerbaijan. Faktisk så meget at det blev set, at de midt under deres arbejde på deres areal begyndte at heppe på en kæmper fra Azerbaijan, som kæmpede på naboarealet. Dette blev dog heldigvis stoppet af nordeuropæiske dommere. 

Selv kamerafolkene har svært ved at styre deres begejstring over egne kæmpere og de er også klar til at råbe og protestere når det går egne kæmpere imod. Præsidenten for karateforbundet i Azerbaijan er meget synlig og blander sig i stort set alt. Han render rundt og skælder de kæmpere ud fra Azerbaijan som taber deres kampe. 

Efter en lang stævnedag skal man hjem til hotellet i taxa. Det er også noget af en prøvelse, da taxachaufførerne konsekvent prøver at snyde en uanset om der er taxameter eller ej. En god prøvelse på om man er eftergivende eller ej.

En god ting er at betale med lige penge for hvis man betaler med en større seddel gør de ikke det mindste tegn til at give tilbage. Når man så beder om byttepenge så er det helt sikkert, at man får for lidt tilbage.