Af Malene Kirkeby, KAD
I weekenden 18.-20. maj deltog Karate Association Denmark (KAD) i et stærkt besat karatestævne i Belgien. Og det gik eminent godt for deltagerne. Således vendte KAD hjem med 1 guldmedalje og 2 bronze og en masse hæder til følge.
Helt eminent gik det for Philip Nielsen, som efter en række hårde kampe kunne lade guldmedaljen glide ned om halsen. Philip viste særdeles gode og lovende takter forud for europamesterskaberne i Sheffield senere på året. Og det gik ikke upåagtet hen. Arrangørerne så deres snit til at bede Philip om at deltage på et udvalgt hold i rotationskamp med deltagere fra Frankrig og Belgien. Det er en stor hæder for den unge Philip og et bevis på, at han står foran en international karriere. Holdet klarede sig flot og vandt en flot bronzemedalje.

 

Dean Malte Pedersen på skamlen-imp
Dean Malte Pedersen klarede sig også formidabelt i kata, hvor kun de sidste marginaler manglede, for at han strøg helt til tops. Men en flot bronzemedalje blev det til. Også her var arrangørerne opmærksomme på Deans talenter og spurgte, om han – trods hans alder på kun 16 år – havde lyst til at dyste mod seniorkæmperne. Det havde Dean, og han endte i top-6, hvilket vidner om den flotte træningsindsats og vilje, som Dean lægger for dagen.
Også de lidt yngre deltagere klarede sig flot, dog uden at kunne bestige medaljeskamlen. Således gjorde både Oliver Nielsen, Philip Thorvil og Marco Malte Pedersen en flot figur i det stærkt besatte stævne. Og også i seniorrækken var der lovende takter forud for det kommende verdensmesterskab i Rumænien i juni måned. Susan Ebak kæmpede sig flot til finalerunden i kata, og kun en håndskade forhindrede Nicolaj Skovsø i at nå videre. KAD’s internationale dommer Christian Strarup gjorde også en fin figur og dømte mange finaler.