Årets Stilarts sommerlejr på Bosei ved Præstø er et af årets højdepunkter i Shuri ryu Danmarks kalender. Shuri-folk fra hele Danmark samles og træner, mødes og netværker en hel weekend i godt selskab og undervises af de bedste trænere stilarten har at byde på. I år var ingen undtagelse og især denne lejr var interessant fordi Lejren blev besøgt af Kyoshi Troy Price 7. Dan og Shihan Joe Pounder 6. Dan.

Disse dygtige karatefolk underviste bl.a. i combative flow, som er en lidt alternativ måde at bruge de karateteknikker vi ellers træner i det daglige. Det er en super spændende måde at arbejde på og fascinerende at se, hvordan vores bevægelser i kata pludselig får nyt liv og indhold.

Kyoshi Vitus Bilking 8. Dan var ligeledes en yderst aktiv deltager på årets lejr. Som altid fuld af energi og vilje til at lære fra sig, og det er svært at se på ham, at han kæmper med en aggressiv kræftsygdom, når han står der og i den grad brænder igennem.

 

Ellers indeholdt lejren Nationalgraduering, hvor der både var folk oppe til brunt og sort bælte i år.

Der blev svedt, kæmpet og arbejdet hårdt, som der altid gør til en graduering, hvor bælterne ikke bare foræres væk, men man skal gøre sig fortjent til dem.

Derfor havde man også i år valgt at gøre noget nyt i form af at stoppe og votere efter den fysiske del af gradueringen, for at vurdere om deltagerne nu havde forberedt sig godt nok på den del af gradueringen. Der blev vist meget god karate til gradueringen og stort tillykke folkene som bestod deres respektive grader: Rune fra Møn til 3. Kyu, Rasmus og Frederik fra Kolding til 2. Kyu, Emily og William fra Esbjerg til 2. kyu, og endelig Anna og Lilian fra Århus til første dan.

 

Eftermiddagen gik med kumitetræning og en lille turnering, hvor Dangrader og brunbælter fik lov til at øve sig i Dommergerning under vejledning af nogle af de mere erfarne dommere. Godt for dommerne men ligeledes for kæmperne, som også fik trænet deres evner til at begå sig i en stævnesituation.

 

Et andet højdepunkt på lejren var Shihan Niels Larsens udnævnelse Til Kyoshi, således at vi nu i Danmark har 2 Kyoshi i stilarten. Stort tillykke med titlen Til Kyoshi Niels Larsen

Søndagen stod ligeledes på god og spændende undervisning inden Sensei Lars Kjeldsen med vanlig enthusiasme og kampgejst stod for Karatens version af FUT (Fysisk Udmattelse og Tortur). Super god og varieret fysisk træning, hvorefter man kunne mærke stort set hver eneste muskel i kadaveret.

 

Efter det var der kun tilbage at følge traditionen og lykønske de nye sortbælter med et stød i maven fra alle deltagere og derefter sige tak for denne gang. Vi glæder os allerede til næste år