Danmark gjorde sig fornemt bemærket ved europamesterskaberne under World Union of Karate-Do Federations (WUKF), som blev afholdt i Verona fra den 11.-15. juni. Der deltog næsten 1600 kæmpere fra 27 lande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Danmark opnåede i alt 8 medaljer, heraf ikke mindst 3 guldmedaljer, og placerede sig dermed på en 10. plads:
GULD: Kenneth Holtz, kata (alle stilarter), 46-50 år
GULD: Laura Helsted, kata (Shôtôkan), kadet
GULD: Søren Helsted, kata (alle stilarter), 51+
SØLV: Josefine Rønne, kata (Shôtôkan, 10-8. kyû), 5-8 år
SØLV: Malene Kirkeby, kata (alle stilarter), 41-45 år
SØLV: Stine Skov, kata (Shôtôkan, brun-sort), 13-14 år
SØLV: Emilie Bøge, Laura Helsted og Stine Skov i holdkata, kadet
BRONZE: Matthias Bøge, shobu sanbon, kadet
Lauras guldmedalje i kadetklassen for Shôtôkan-kata kvalificerede hende til senere at deltage i kategorien “best of the best”, hvor guldvinderne fra alle stilarter møder hinanden. Trods en meget stærk Sôchin måtte hun se sig slået af en dygtig Shito Ryû-kæmper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andre KAD-kæmpere, heraf flere der deltog på EM-niveau for første gang, placerede sig uden for medaljerækkerne, men lavede flotte præstationer i forhold til de mål, de havde sat sig hjemmefra.
Traditionelt er kata i WUKF inddelt efter stilart, men i år gjaldt det princip kun i børn/kadet/junior/senior, mens stilarterne var slået sammen i masterklasserne – dette for at sikre større grupper. Det gav meget store klasser særligt for herrernes vedkommende, med omkring 30 deltagere i hver alderskategori.
Ligesom sidste år var stævnet for alle aldersgrupper, det vil sige børn, kadet, junior, senior og master. Fremover bliver det dog opdelt, sådan som det har været traditionelt, således at der det ene år afholdes EM for børn/kadet/junior samt VM for senior/master, og det andet år EM for senior/master og VM for børn/kadet/junior. Næste store WUKF-titelmesterskab bliver EM for børn/kadet/junior, som afholdes i Polen til oktober. Det er endnu ikke bestemt, hvor VM for senior/master i juni 2015 finder sted.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Generalsekretær for DTKF, Harry Boserup sensei, og formand for DTKF, Henrik Simonsen san, overværede åbningsceremonien. De deltog desuden som repræsentanter for DTKF i WUKF’s præsidentmøde og –middag, hvor de blev præsenteret for WUKF’s globale ledelse. KAD og WUKF er meget glade for, at DTKF nu er en del af WUKF-familien og ser frem til et godt samarbejde.
Både Søren Helsted, som er vicepræsident i WUKF, og Morten Johansen, som er kommet ind i stævneorganisationen, havde nogle rigtigt travle dage fra opsætning og registrering tirsdag, til hele stævneafviklingen var overstået søndag.
Endnu engang gjorde vores coach- og supportteam med listefører, kostkontrol, vandforsyning, basen der har overblik over tidsplanen m.m., en fantastisk indsats, så kæmperne kunne koncentrere sig om det væsentlige, nemlig at præstere deres bedste. Igen var der også styr på alt fra KAD-rejsearrangørernes side, så alt omkring hotel og transport fungerede.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA