Kumite- og Katacenter Nordsjælland er et samarbejde mellem en række forskellige traditionelle klubber i Nordsjælland. Formålet er at samle karateudøvere og instruktører til træninger, hvor der fokuseres på både kumite og kata. Projektet har kørt i flere år og der afholdes løbende samlinger i de forskellige klubber.

Jesper Markvardsen fra Shotokan JKS og Jesper Fjeldgaard Andersen fra Shotokan SHOTOSHA planlægger og leder træningssamlingerne. De lægger begge stor vægt på, at kumite og kata tager udgangspunkt i grundig kihon-træning. I år afholdes der for første gang et stævne i slutningen af året. Dette stævne, hvor man skal stille op i både kumite og kata, håber arrangørerne vil inspirere andre til at afvikle lignende stævner. Der mangler stævner, som tilgodeser at udøvere behersker både kumite og kata.

Specialisering indenfor kumite eller kata skaber ifølge arrangørerne ikke lige konkurrencevilkår for den almindelige karateudøver, som træner traditionel karate.

Kumite- og Katacenter Nordsjælland afvikler næste træning den 11. oktober og afholder Shotokan stævne den 1. november i Gilleleje.

IMG_2Forsvar samt kontrateknikker var dagens tema under kumitedelen. 359

Forsvar samt kontrateknikker var dagens tema under kumitedelen.

IMG_2372I katadelen blev der trænet Gankaku for brun- sortbælter og heian 5 for farvede bælter

I katadelen blev der trænet Gankaku for brun- sortbælter og heian 5 for farvede bælter

IMG_2363 IMG_2365 IMG_2367

Foto: Jesper F. Andersen

Tekst: Ole Schrøder