Karate Association Denmark til
8th World Karate Championships for Clubs i Lignano, Italien

 

Fredag den 2. december drog 12 kæmpere og syv forældre afsted til VM for klubhold i Lignano, Italien. Efter en lang rejse, der blandt andet inkluderede en yderst effektiv tysk lufthavnsansat, ankom truppen til Gee Town, hvor vi skulle bo, og hvor stævnet blev afholdt.
Da de fleste af os ikke havde fået noget at spise siden afrejsen fra Danmark tidligt samme morgen, var mad det første punkt på dagsordenen, da vi var fremme ved 14-tiden. Det viste sig dog hurtigt, at den levende og interessante by, som KAD havde besøgt i forbindelse med WUKF VM i maj, var gået i vinterhi. Selv telefonboksene var lukket ned… Det lykkedes os dog efter et par timers intens søgen at finde en restaurant, der var åben. Da vi de næste to dage skulle være i en sportshal, blev der bagefter provianteret i det nærliggende supermarked.

Lørdag var første stævnedag, og der stod kata på programmet. Da der ikke forelå nogen klar tidsplan for stævnet, gik kæmperne i gang med opvarmningen så tidligt som muligt. Det blev til en lang formiddag med opvarmning og mental parathed. Omkring frokost kom de første af vores kæmpere på. Claes Christensen deltog i seniorrækken og fik en flot 8. plads. Herefter gik master herrer i gang, hvor Søren Helsted, Kenneth Holtz og Michael Hansen stillede op.

Også her fik KAD nogle flotte placeringer: Kenneth Holtz fik en guldmedalje, Michael Hansen en bronzemedalje og Søren en flot 5. plads.

Søren Helsted

Kenneth Holz

 

Michael Hansen

 

Mens herrernes pulje var i gang, startede masterkvinderne, og kort efter kom også seniorkvinderne på gulvet. Malene Kirkeby tog en flot guldmedalje, mens Susan Ebak desværre endte uden for placering.

 

Malene Kirkeby

Dagen var dog ikke slut endnu, da vi havde fire børnekæmpere med. De fire børn var i tre forskellige klasser. Vores drenge kom på først, og det endte med en flot 5. plads til Malte Suhr Lauridsen og en flot 7. plads til Emil Landmose. Så blev det Stine Skovs tur, og hun fik sig en flot 8. plads.

Langt henne af eftermiddagen, længe efter alle vi andre var færdige, kom vores sidste kæmper på. Selvom dagen havde været lang og fyldt med opvarmning, tog Laura Helsted en flot sølvmedalje. En rigtig god dag med flotte resultater til KAD.

 

Stævnets anden og sidste dag stod på kumite, og KAD havde fire drenge fordelt på to puljer. Det blev til en dag med kumite under vanskelige forhold. Philip Nielsen gik direkte i anden runde, og hans første kamp blev standset i flere minutter, uvist af hvilken årsag. Imens stod begge kæmpere på arealet og undrede sig. Desværre endte kampen til modstanderens fordel. I samme pulje havde vi Tobias Mønster Petersen, og efter en intens kamp måtte også Tobias se sig slået. Nu havde KAD to kæmpere tilbage, Emil Landmose og Malte Suhr Lauridsen. Malte var den første af de to drenge i kamp, ogefter en ordentlig mavepuster måtte vores tredje kæmper se sig slået. Endelig kom turen til Emil, der havde ventet længe, da det var en stor pulje. Emil fik ca. 15 sekunder på gulvet, da han stødte modstanderen i maven. Dette fik modstanderen i måtten, og efter længere tids behandling blev Emils modstander båret ud af arealet og Emil diskvalificeret. Dette undrede hele truppen, da modstanderen havde vest på og Emil havde ikke stødt igennem. Da det ikke var helt til at gennemskue, hvem der var stævneleder, opgav vi at klage over kendelsen og påbegyndte i stedet den lange rejse hjem til Danmark. Alt i alt et stævne med meget flotte resultater, gode erfaringer og masser af højt humør.

Det var første gang KAD deltog i dette stævne, der blev afholdt af det lokale italienske forbund Stævnet blev afviklet i henhold til WUKF-regler, dog med lokale undtagelser, ganske som vi kender det fra andre lokalt afviklede stævner. Og ikke mindst med den undtagelse at der her deltog ca. 1200 mennesker fra de helt små op til masterklasserne. Der var repræsentanter fra 22 forskellige lande, hvilket må siges at være imponerende.