Viborg, 2012-03-29

PRESSEMEDDELELSE:

 

 

 

Internationalt Karatemesterskab i Stadionhallen

For 18. år afholder Viborg Karate Skole ”Challenge Spirit,” VM i knock-down karate. Det traditionsrige mesterskab afvikles som altid påskelørdag, og igen i år tiltrækker det topkæmpere fra en lang række eksotiske lande.

Karateholdet fra Afghanistan skal mange prøvelser igennem for at nå frem til Viborg.

 

Når et land som Afghanistan er i stand til at stille op med et hold kæmpere langt hjemmefra, kan de fleste regne ud, at det ikke er som en dag på kontoret. Her er træningsarbejdet med at få atleterne i form og sætte dem mentalt op til fuldkontakt-karate det mindste af besværet. Den egentlige kamp og prøvelse består i at få visa. For ganske vist har Danmark en ambassade i Afghanistans hovedstad, Kabul. Men den udsteder ikke visa. Nej, afghanerne skal til nabolandet Pakistan, hvor den danske ambassade i Islamabad står for proceduren med at udstede visa. Og arbejdsgangen er lang. Først skal afghanerne indsende ansøgningspapirer til Islamabad. Det skal foregå gennem kurérbureau. Når ansøgningspapirerne er blevet sammenlignet med Viborg Karate Skoles invitationer, er afghanerne klar til at drage den lange og farefulde vej fra Kabul til Islamabad. Det tager 8 timers kørsel. Man kan ikke blot gå ind på den danske ambassade, som jo tidligere har været udsat for angreb. I stedet skal man vente på at blive indkaldt. Det tager en uges ophold i Islamabad, inden det bliver ens tur. Hernæst skal samtlige kæmpere, trænere og holdledere til personligt interview. Resultaterne af det bliver alt sammen sendt til yderligere udtalelse hos Udlændingestyrelsen i København, og imens skal afghanerne tilbage til Kabul og afvente. Herefter er det tilbage til Islamabad for at afhente passene med visa i.
Men sådan må det nødvendigvis være i en så uroplaget og farlig del af verden. Sikkerhed kan man ikke få for meget af. Der er en masse regler, og heldigvis har de danske myndigheder hele vejen været yderst behjælpsomme. Helt så tungt har det ikke været for andre visumpligtige lande som Azerbaijan, Tyrkiet og Rusland. Her er procedurerne nemmere.

Kan Viborgs Ricard Grove genvinde sit mesterskab fra 2011?

 

Så det er et stærkt og kompetent felt af kæmpere fra fjerntliggende lande, som skal møde de skandinaviske kæmpere samt kæmpere fra andre europæiske lande, der ikke behøver visa. Nyt i det felt er også Polen, der ikke har været med tidligere.

Challenge Spirit mesterskabet udskrives i to vægtklasser for kvinder, syv for mænd samt én åben for all-starkæmpere over 35 år. Denne old-boys klasse har vist sig yderst populær, og underholdningsmæssigt er den fuldt på højde med klasserne for de yngre årgange. Der er kvalifikationskampe morgen og eftermiddag samt finaler om aftenen.

 

The 18th Challenge Spirit
World Championship in Full Contact Karate
c/o Viborg Karate School – Viborg Hallen, Sct. Mathias Gade 98, DK-8800 Viborg, Denmark
E-mail: sabaki@sabaki.dk

Website:  www.sabaki.dk

Phone: + 45 86611900 Fax: + 45 86602206