Iain Abernethy Sensei

Billeder og tekst: Tonni Norslev /20110925
Vejle Shotokan Karate-Do og Hinnerup Karate havde inviteret Iain Abernathy til at lave seminar den 24 og 25 september. Det blev afholdt i Vejle Shotokan´s lokaler i DGI huset. Iain Abernathy er 6. dan (British Combat Association mm.) og har sin baggrund i Wado ryu.

 

Clinch træning

Lørdag d. 24 sept. startede med bunkai til Nijushiho (Neiseishi) første del. Kataen blev splittet ad, og teknikkerne vist med både Shotokan´s og Wado ryu´s udgaver af kataen som udgangspunkt. Så man fik forskellene med, som Abernathy sagde, i hans egen dojo var han ligeglad med om man brugte den ene eller den anden teknik, man skulle bruge den der lå bedst for én selv. Anden afdeling lørdag var der arm-bars på menuen, nej de kunne ikke købes i cafeteriet, der skulle arbejdes for dem på måtterne og det blev der. Armene blev låst på alle mulige måder.

 


Jean Sørensen Sensei får tur til drømmeland.

 

Træningen søndag d. 25 sept. gik vi i gang med anden del af bunkai til Nijushiho (Neiseishi) Her fortsatte Abernathy, hvor han slap dagen før og gjorde kataén færdig. Den anden afdeling handlede om stranguleringer og hvordan man kommer i position til at kunne bruge dem. Måtterne var igen flittigt i brug, efter Abernathy havde gjort udtrykkeligt opmærksom på sikkerheden, omkring disse teknikker. Meget heftige teknikker, der kunne mærkes flere dage efter.
Abernathy kom med mange gode historier og anekdoter undervejs, en glad og inspirerende instruktør, der var på. Godt at møde så mange glade karatekaer, ca. 60 af dem fra omkring 15 klubber var mødt op.

 

Tak til arrangørerne for et godt seminar.

Link: http://www.iainabernethy.co.uk/