Tekst: Preben Nielsen
Foto Jakob Nissen
Lørdag d. 6. oktober blev der afholdt Hässleholm Cup i Sverige, Hässleholm.
Her var Danmark repræsenteret med to klubber, Karate Akademiet og Karate-Do Kakushin. Klubberne havde i samarbejde arrangeret en tur til det svenske. De rejste fredag d. 5/10 til det svenske. En familie lagde hotel til, og gjorde det dermed muligt at holde en hyggelig karate fredag, hvor der kunne knyttes venskaber og karatebånd de to klubber imellem.
Lørdag morgen var alle klar og udhvilede efter en god nat på hotellet. Med stævnestart kl. 10.00 var alle klar til kamp.
Stævnet var traditionelt arrangeret med alt kata først og kumite efter. Det svenske stævneopsæt, der lød på 4 arealer, alle børn om formiddagen og voksne om eftermiddagen. Finaler blev i børneklasserne afholdt med det samme. Yderligere blev der ved opråb af de helt unge (8 – 13 årige), direkte inddelt i Aka og Shiro kæmpere. Herefter blev de sat i række, så ingen kunne være i tvivl om hvem der skulle på hvornår. Arealerne var afspærret og dermed kæmperne isoleret fra coaches. Hvad havde rigtig positiv effekt idet der blev skabt en naturlig ro omkring det at gå på arealet – ingen råbende forældre eller coaches kunne hjælpe eller påvirke de unges præstation på arealet. Herudover var der til hvert areal tilknyttet en hjælper, der holdt styr på at alle var mødt op og lister mv. blev ført korrekt.
Børneklasserne blev afviklet hurtigt og under ordentlige omstændigheder, og indbragte mange flotte placeringer til de danske kæmpere. Der var rigtig mange børn tilmeldt og gode klasseinddelinger. Herudover var der trøstemedaljer til alle deltagende børn (8-11 år.) – noget børnene virkelig nød – til de 4 bedste var der pokaler. Der blev kæmpet efter traditionelle regler – Ippon Shobu – derfor var der 2 tredje, 1 anden og 1 førsteplads.

Her ses Mille Oldenburg, der kæmpede sig til en flot 2. plads i kumite piger 10-11 år.

Om eftermiddagen blev seniorklasserne afholdt. Malik El-Akioui fra Karate-Do Kakushin og Jost Rasmussen fra Karate Akademiet, deltog begge som kadet kæmpere i de åbne senior klasser. Ved stævnet var det for de 16-17 årige muligt at deltage i seniorklasserne. Malik og Jost der ellers tidligere havde tilkæmpet sig flotte præstationer som henholdsvis en 3 – og 2. plads i kadet kumite klassen, måtte begge se sig slået i den åbne seniorklasse for mænd. Det bør dog nævnes at Malik blev 2’er i den åbne klasse for 3-1 kyu.
Udover Malik og Jost deltog Jacob Nissen fra Karate-Do Kakushin også i den åbne klasse. Jacob var egentlig streget fra listen idet han måtte på hospitalet med en elev, men dygtige og hurtige læger tillod at Jacob med elev nåede tilbage til hallen netop 2 minutter før han skulle kæmpe.
Handsker og tandbeskytter på og 1.2.3, var han på arealet, opvarmningen var tilsyneladende underordnet, Jacob kæmpede sig i hvert fald helt til finalen og vandt også denne overbevisende.
Dina Yehoshua fra Karate Akademiet deltog i den åbne klasse for kvinder, her måtte hun se sig slået af den svenske landsholdkæmper Armina Barakovic, efter en flot og tæt kamp.
Stævnet sluttede med medaljeoverrækkelse for den åbne seniorklasse, hvor Jacob sammen med sin præmie også blev kåret til stævnets bedste voksne kæmper.

 

Her ses holdbillede fra de to klubber.

En tur til det svenske der bød på højt karate niveau, men i ligeså høj grad venskaber og oplevelser de to klubber imellem.
Osu