Grand Master Katsauki Sato og Shihan Noriaki Sato landede i Danmark og tog en bid af Japan med. Den 14. Juli afholdte karate-legenderne et velbesøgt karate seminar i Hørsholm, hvor både børn og voksne fik presset deres grænser til det yderste.  Grand Master Sato er blevet en levende legende, efter han som en første vandt VM i karate, afholdt af Sosai Masutatsu Ōyama.

I dag er Grand Master Sato leder af Satojuko og ‘Point & KO’-organisationen sammen med hans søn Noriaki. Noriaki Sato er den nye Shihan i Satojuko, og træner karate hver eneste dag. Han er kommet i top tre de seneste fem år i Point & KO All Japan/ Global Championship.Hans fantastiske evner til at undervise, som han har nedarvet fra Grand Master Sato blev også tydelige, da de sparkede gang i seminaret den lørdag formiddag.

Tilsammen har Grand Master Sato og Noriaki Sato et fantastisk fokus på detaljeret basistræning med en duft af original Japansk tradition. Udover det, så er de fantastiske med børn. I Satojuko er det faktisk dem, der er i hovedfokus, hvilket også var tydeligt at se på Grand Master Katsauki Sato og Shihan Noriaki Sato store engagement i børnene, der i den sidste del af seminaret fik lov til at stå allerforrest og bestemme, hvilke teknikker hele holdet skulle arbejde med.

 

Christoffer Carl Szabad, der selv er blevet trænet af Grand Master og deltaget i den seneste ‘Point & KO’-konkurrence sammen med Noriaki Sato, var med som instruktør og fungerede også som oversætter for den eminente underviser Grand Master Katsauki Sato. Dagen var spækket til randen med vanskelig teknik- og basistræning, der selv fik de øvede sortbælter til at kæmpe for at følge med. Undervejs viste Shihan Noriaki Sato hvordan spark og slag skulle udføres korrekt, hvorefter deltagerne blev sat i sving med at øve sig.

 

Men intet var som mange af deltagere kender det fra deres normale træning. Nej, her kunne de modige deltagere ende med at skulle lave 30, 40, 50 gentagelser af den samme øvelse, før Grand Master Katsauki Sato mente, at det var tid til at stoppe og gå videre til en anden øvelse. Og selvom de danske deltagere måske følte, at seminaret var en lang og udfordrende kamp, kunne de japanske gæster fortælle, at dette blot var en ganske normal træning i Japan. -En træning som selv de små børn kan kæmpe sig igennem uden brok og ømme muskler.

 

Det blev især udfordrende, da Grand Master Katsauki Sato og Shihan Noriaki Sato ville sætte deltagere til at lave en kombination af 10 spark, der er helt speciel for deres dojo. De helt små børn bliver i Satojuko sat til at træne kombination, så den sidder perfekt i kroppen.

 

“Hvis de små børn kan, så kan vi vel også.”

 

Det var nok tanken, der gik gennem mange af deltagernes hoveder, da Grand Master Katsauki Sato først præsenterede øvelsen, men efter hele 20 minutter med spark i en lang køre, kunne mange af deltagerne lige pludselig godt forstå, hvorfor nogle af de unge japanske kæmpere er så skarpe. For det var noget af en hård omgang. Men sved skal der til, for at man bliver god, og sved manglede der bestemt ikke den formiddag.

 

Da seminaret var færdigt efter tre timers hård træningen, skulle Grand Master Katsauki Sato og Shihan Noriaki Sato ganske kort efter til Spanien, hvor de skulle undervise ved en stor karate camp. For mange af deltagerene var dette derfor en ‘once in a lifetime experience’ og noget, man sent glemmer. For seminaret ved Grand Master Katsauki Sato og Shihan Noriaki Sato var så lærerigt og udfordrende, at det er en absolut sjældenhed at opleve.