OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Endnu engang har alle danske og flere udenlandske Ashihara-klubber, sat hinanden i stævne til den årlige Sabaki Camp, arrangeret af DAO, i den fantastiske ramme, som Bosei tilbyder, i dagene 7-10 juli.
Der var i år 124 tilmeldte deltagere og det blev til 4 dejlige dage med masser af træning, god mad og socialt samvær.

Vi kom med solen

En overskyet himmel mødte undertegnede, da han i god tid trillede ind på motorvejen med kurs mod Præstø og årets Sabaki Camp, og en køretur på halvanden time lå forude. De tunge skyer gav ind imellem regn og det varslede, at denne sommerlejr kunne blive en meget våd en af slagsen.
Indkvarteringen var programsat til at foregå mellem 15-17, og de først ankomne blev modtaget af Morten Bosei, som malerisk og smilende kundgjorde:
”Det har været overskyet og regn i en hel uge, men nu kommer I med solen og vi har lige slået græsset”.

 Morten Bose

Morten Bose

Velkomsttræning, torsdag den 7.juli

Shihan Kim og Morten Bosei bød velkommen kl. 17.00, i den store hal, hvor lejrens kodex og vigtige informationer blev opridset.
Shihan stod for lejrens velkomsttræning som havde fokus på basis så alle kunne være med, og der var på et tidspunkt, et moment af mushin. Han valgte her, at alle deltagere skulle støde chudan-tsuki i flere minutter og undertegnede havde selv, en oplevelse af, at komme i en særlig meditativ tilstand.
Efter træningen var der aftensmad og afslapning.
Aftentræningen blev forestået af Shihan samt lejrens øvrige instruktører og efter aftensmaden blev svømmehallen åbnet og mange børn og voksne valgte at besøge det fine bassin.
Torsdagens øvrige træninger havde temaerne:
Basis – Positionerne 1+2+3+4
Sabaki/kamp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredag den 8.juli

Efter morgenmaden startede dagens første træning og ved line-up blev alle deltagernes arme sat på en gedigen fysisk hård prøve. En deltager havde nemlig ikke fundet vejen til sin række ved træningens start, og det blev besluttet, at alle skulle vente og nyde lidt armstræk imens. Det blev til hele 3 minutter inden han var på plads, og de fleste havde på dette tidspunkt fået lidt sved på panden. Dejligt med gaver fra morgenstunden………….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredagens øvrige træninger havde temaerne:

Kata
Sabaki/kamp-træning

DM i Kata

Fredagens store højdepunkt var ubestridt aftenens DM i kata, hvor alle campens deltagere skulle deltage med selvvalgte kataer, efter cup-systemet. Hallen sydede af de mange tilråb og klappen, samt dommernes afgørelser, og de udgjorde tilsammen en meget hektisk og intens ramme for deltagerne. Efter halvanden time var der fundet vindere i alle puljer.

Vinderne ved DM i kata 2016 blev:

Børn under 11 år:

Isak Tullin/København/7.kyu
Amalia Harvig-Maigaard/Gentofte/10.kyu
Emil Harvig-Maigaard/Gentofte/10.kyu’

Børn fra 11 til 15 år, max 6.kyu:

Victor Otte Laursen/Hadsund/7.kyu
Sofie Drægert Nielsen/Randers/6.kyu
William Tempeldal/Randers/7.kyu

Børn fra 11 til 15, fra 5.kyu

Benjamin Laursen/Randers/1.kyu
Oliver Møller Jensen/Randers/1.kyu
Anders Skriver Agergaard/Randers/1.kyu

Voksne fra 16 år, max. 4 kyu

Lars Poulsen/Randers/4.kyu
Jetmir Gashi/Randers/4.kyu
Katja Søborg/Fr.berg/4.kyu

Voksne fra 16 år, fra 3.kyu

Marcus Schermer Sejersbøll/1.kyu
Jonas Alstrup/Fr.berg/2.kyu
Keveh Bahrami/Randers/2.Dan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vandrepokalen 2016:

Marcus Schermer Sejersbøll/Randers/1.kyu.
Marcus havde en ganske overbevisende og super flot bevægelses-teknik, – på sin sidste dag som 1.kyu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Traditionen tro, er lørdagen den dag, hvor kandidater til nye grader bliver testet i basis, kata og sabaki/kamp, og hvor gradueringen foregår i tre forskellige rammer: DAO test, kyu-test for voksne og kyu-test for børn.
Der hviler en ganske særlig stemning over lejren denne dag. Der er mere stille end normalt og kandidaterne virker alle meget koncentrerede og fokuserede på, at opfylde det endemål, i den opgave, de har haft i den seneste tid, nemlig, den hårde træning til den nye bæltegrad.
Inden DAO-testens one-way og kampe, blev det, af Shihan, italesat, at alle der skulle kæmpe mod kandidaterne, skulle gøre det på en tilpas pressende måde og ikke have en ”smadre-mentalitet” som det styrende. Det er nemlig i kampene at kandidaterne skal vise deres evne til at kæmpe og eksekvere modangreb, – i den rette ånd.
Efter de mange gode one-way´s og kampe, var DAO-gradueringen overstået og der var kun tilbage for gradueringsrådet, at komme med deres tilbagemeldinger om kandidaternes præstationer.
Det har ved redaktionens slutning desværre ikke været muligt at indhente samtlige navne på de graduerede.
Bestået til 1.dan:
Tommy Sempai(Sønderborg) 1.dan

Marcus Sempai(Randers) 1. dan


Bestået til 2.dan:
Teddy Sempai(Grenå) 2.dan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et stort tillykke til samtlige graduerede ved Sabaki Camp 2016

Lørdagens øvrige træninger havde temaerne:
Kampteknik
Sparketeknik
Kniv/stok(kun for voksne)
Grabbling(kun for voksne)
Svømmehallen blev åbnet for alle børn og juniorer der ikke kunne deltage i aftenens træninger, som kun var for voksne.

Sayonara-party

En fin tradition ved Sabaki Camp er, at alle elever mødes lørdag aften til et farvelarrangement hvor fællesskabet og det at hygge og more sig sammen, er i højsædet.
I år var ingen undtagelse og deltagerne blev indbudt til en karate-quiz i Bosei´s konference og koncertrum. Her stod Hanne Sempai og Bernhard Sensei for, at føre de to hold, AKA og SHIRO, godt igennem quizzens mange spørgsmål. Der opstod hurtigt en tydelig holdånd med kampråb og tilråb, og spændende var det at følge. Da stillingen efter sidste spørgsmål var uafgjort og stemningen i lokalet var på kogepunktet, forsøgte dommerne at få en afgørelse ved et svært tillægsspørgsmål. Begge hold svarede imidlertid rigtigt og da det var sent på aftenen, valgte dommerne at erklære kampen for uafgjort og kunne konstatere at alle havde vundet

AKA

AKA

SHIRO

SHIRO

Søndag den 10.juli

Sidste dag på campen startede med oprydning på værelserne og pakning så alle var klar til afgang efter sidste træning. Det lykkedes i år at få afleveret samtlige af de udleverede nøgler.
Den sidste træning havde temaerne:
Kampteknik – Tips og tricks – Sabaki – Kamp

Farvel og på gensyn

Shihan Kim afsluttede Sabaki Camp 2016 med at takke alle for en god lejr og understregede, at det jo er den enkelte deltager der er med til skabe rammen for den gode trivsel, herunder også de instruktører, der under lejren har ydet en særlig indsats ved at undervise og dele deres erfaringer og viden. Shihan rettede også en særlig tak til alle deltagerne fra udlandet og orienterede om, at Kancho deltager næste år.
Som traditionen sig byder, blev der taget billeder efter Shihans farvel og på gensyn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak for en god sommerlejr siger også deres udsendte,- I er fame`for feee at være sammen med….
OSU og Kh.

Foto og tekst: Bernhard Mikael Hansen.