Tekst: Lars Faurholdt Andersen

Photo: Isshinryu Romania

Den anden uge i november blev der afholdt European Isshinryu Karate Gasshaku i Rumænien af Joshinkan Isshinryu Karate Renmei i Rumænien. Der var deltagere fra Rumænien, Moldova, Kosovo, Tyskland, Canada og Danmark. Instruktører på lejren var Albert Mady Sensei  fra Canada, Andrei Trandaf Sensei fra Rumænien, Ryan Boesche Sensei fra Tyskland og undertegnede.

Lejren kørte fra torsdag til søndag og var delt op i en lang række seminarer, som indeholdt følgende: kihon, kumite(knock down), kata, kobudo og selvforsvar.

De første dage kørte som instruktør træning i den nye Rumænske Isshinryu Honbu Dojo. Her blev der fokuseret på følgende kata: Seiuchin, Naihanchi og især Sunsu kata. Der blev arbejdet med at få de standarter ind, som er sat af Tsuyoshi Uechi Sensei.

Isshinryu i Rumænien www.isshinryu.ro har siden 1997 været et “fokus område” for de danske Isshinryu instruktører. Det startede med en  lille gruppe af Shotokan og Ashihara instruktører, som ønskede at lære stilarten. Siden dengang er det blevet til mange besøg både i Rumænien, men også af rumænske instruktører, som har besøgt Danmark. I dag er der 13 Isshinryu dojoer i Rumænien og ca. 800 elever. Dojoerne fungerer som fuldt professionelle og har i alt 8 fuldtidsansatte instruktører under ledelse af Andrei Trandaf Sensei.

 

rom3-imp-imp

 Seiunchin kata

rom4-imp-imp

Deltagere i instruktørtræningen i den nye Honbu dojo i Rumænien.

rom5-imp-imp

Selve træningslejren foregik på indendørsløbebane – ikke det bedste område for træning med bare fødder.

rom6-imp-imp

rom7-imp-imp Albert Mady Sensei underviser i bunkai.

rom2-imp-imp

rom1-imp-imp