Dansk Ashihara Organisation havde i weekenden fem kæmpere til Open Eurasian Cup i Ungarn. Det drejede sig om de rutinerede seniorkæmpere Sempai Nicolai Hansen fra Randers Karate Skole og Mette Salling Sørensen fra Ashihara Karate Aarhus, samt tre juniorkæmpere, der gjorde deres internationale debut: Anders Agergaard, Oliver Møller Jensen og Benjamin Laursen, der alle træner i Randers Karate Skole.

Stævnet har de sidste år været afholdt som europamesterskaber, men i år har man altså valgt at også invitere de asiatiske lande og samtidig åbne op for andre stilarter. Stævnet er derfor en passende opladning til VM, som også afholdes i Ungarn senere på året.

Sempai Nicolai har døjet med skader de sidste to måneder, og har derfor ikke været i stand til at træne. Det var derfor ikke med de store forventninger, at han stillede op. Det ændrede sig dog hurtigt allerede i første kamp, hvor Sempai Nicolai mødte en lokal kæmper. Her blev der gjort kort process, og efter kun femten sekunder lavede Sempai Nicolai en knockout med et baglæns cirkelspark mod hovedet.

Næste kamp stod mod en stærk russisk kæmper. Her afleverede Sempai Nicolai tidligt i kampen et spark mod leveren, der tog pusten ud af modstanderen, dog ikke nok til at der blev uddelt poínt. Senere udnyttede han dog chancen til at lave et kast, der var poíntgivende, og nok til at give ham sejren da runden var ovre.

 

DSC_0053-imp

DSC_0040-imp

De to sidste kampe vandt Sempai Nicolai uden kamp, da modstanderne måtte trække sig grundet skader. Det betød, at Sempai Nicolai kunne stille sig øverst på sejrsskamlen. Han blev også belønnet med prisen som stævnets bedste fighter, efter dommernes vurdering.

Mette Sørensen har en god første kamp, men bliver uheldigvis kastet og er bagud på poínt. Selvom hun lægger hårdt pres på makkeren resten af kampen, når hun ikke at skrabe poínt sammen. Hendes anden kamp vinder hun, da modstanderen får straf for at hhv. holde fat og støde mod nakken. Dog pådrager hun sig også en skade i armen, der gør at hun ikke længere kan kæmpe effektivt. Hun stiller op til de resterende to kampe, men taber begge på dommerstemmer.

Benjamin Laursen var denne dag til sit kun tredie stævne. Det lignede dog ikke en urutineret kæmper, der trådte på kampfladen. Selvom der var en noget stærkere modstand end til hans tidligere stævner, blev der holdt et højt teknisk niveau, hvor Benjamin scorede mange poínt på nedtagninger og spark mod hovedet.

Især hans sidste kamp var meget tæt. Benjamin var bagud på poínt, men lige da kampen slutter, giver dommeren en straf til den ungarske modstander, for at holde fat for længe, og derved hindre Benjamin i at lave teknikker. Da han allerede havde en advarsel for samme forseelse, gav dommeren samtidigt Benjamin ét poínt, således at kampen endte uafgjort.

For at finde en afgørelse, startede første ekstrarunde. Denne udnyttede Benjamin fuldt ud, og fik kastet makkeren. Ved rundens afsluttelse, var det således Benjamin, der var foran på poínt, og blev erklæret vinder.

Da Benjamin havde vundet alle sine fire kampe, var der derfor ingen tvivl om hvem der var bedst i klassen, og også han kunne tage førstepladsen med hjem.

I Anders Agergaards pulje, var der kun fire kæmpere. Efter et nederlag i første kamp, kom han stærkt tilbage i den næste dyst. Her sendte han modstanderen på retræte det meste af runden. Desværre, kommer han til at støde modstanderen i halsen, hvilket betyder at han til slut bliver diskvalificeret. I hans sidste tredie og sidste kamp, er der dog ingen tvivl. Anders lægger meget aggressivt ud med hårde spark mod lårene, samt stød og spark i maven. Dette giver hurtig pote, da modstanderen går i gulvet efter at have modtaget et frontspark. Da kampen genstarter, fokuserer modstanderen næsten udelukkende på at dække sin mave – dette giver plads til at Anders kan lave hooks i siden af kroppen, og følge op med spark mod hovedet. Kort tid herefter, er modstanderen nede for anden gang, og ønsker ikke at kæmpe videre. Sejren til trods, placerer Anders sig lige udenfor medaljerækken denne gang.

Sidste randrusianer i ilden er Oliver Møller Jensen. I hans første kamp, laver modstanderen mange tekniske fejl, der ødelægger Olivers kampstil, og gør at han ikke kan kæmpe effektivt. Han scorer dog poínt ved at sparke modstanderen i hovedet, men bliver også selv kastet. Da kampen er ovre, vinder modstanderen med et enkelt poínts forskel.

I hans anden kamp taber han mod en rigtig stærk russisk kæmper, der sparker hans ben i stykker. Til at begynde med ligner det, at han er blevet skadet i knæet, men heldigvis er det kun hans muskel. Den værste smerte bliver dulmet med isbehandling og smertelindrende creme, og Oliver vælger også at kæmpe sin sidste kamp. På grund af de ømme ben, er Oliver ikke nær så mobil som han plejer, men fører det meste af kampen, indtil han desværre lukker et spark ind på siden af hovedet til sidst i kampen. Han må altså gå fra stævnet uden nogen placering, men med masser af ny rutine.

 

DSC_0139-imp

Alt i alt var det en stærk præstation fra det danske hold. Selvom det ikke blev placering til alle tre debutanter, fik de afprøvet deres styrke mod den internationale elite. Alle slipper fra stævnet helt uden nogle skader, og er således allerede i gang med den fortsatte træning.

Sempai Nicolai skal allerede i ilden igen næste weekend, hvor han stiller op til Shin Go Ryu Cup i Næstved. De øvrige kæmpere har en lidt længere pause, men kan se frem til Nordic Open, som afholdes i Arena Randers 27. september.