KOOOOOMMMM SÅÅÅÅÅ! ! Vi brøler allesammen af vores lungers fulde kraft. Jeg føler nærmest, at taget er ved at lette i den idrætshal, jeg befinder mig i. På den ene side af tatamien, står der ti kæmpere fra Irland. På den anden side står der ti kæmpere fra Danmark. Modstander over for modstander. Mano a mano. Braveheart style. 

_DSC0473 _DSC0477 _DSC0489 _DSC0595 _DSC0596 _DSC0598 _DSC0603 _DSC0613 _DSC0701 _DSC0708

_DSC0705 _DSC0797

_DSC0772

_DSC0810

_DSC0815

_DSC0833 _DSC0866

_DSC0854

_DSC0977

_DSC1006

_DSC0888

_DSC1011

_DSC0615

Jeg er I Swords, Dublin. Til JKS Ireland Closed National Championship. I alt er vi ca. 30 kæmpere fra Danmark, der er rejst herover for at deltage. Plus en del danske supporters. Dette er stævnets afsluttende landskamp. Et perfekt punktum efter dagens mange kampe. Vi har vundet et hav af medaljer i dag. I alt 25 af slagsen – heraf af 10 guld. Men nu gælder det vigtigste: Irland mod Danmark. 

Det irske publikum har samlet sig I den ene ende af salen – bag de irske kæmpere. Alle danskerne står I den anden. Stemningen er intens. De første kæmpere går ind. Helene Svenson fra os. Jenifer O’Keeffe fra dem. Teknisk set er Helene ganske vist svensker. Men hun rejser med os. Træner med os. I dag er det dér med Sverige en mindre detalje, der er til at overse. I dag er Helene 100% dansker.

Det bliver en tæt kamp. Og hård – uden at kæmperne mister hverken kontrol eller temperament af den grund. Men dommerne kan mærke, at meget er på spil. Publikum er lige så tændte som kæmperne – og ingen point bliver givet på en scoring, der bare er det mindste tvivlsom. Det bliver en kamp, der sætter standarden for de efterfølgende ni kampe.

_DSC0492_DSC0978

_DSC0625

 _DSC0685

_DSC1029

 _DSC0908

_DSC1072

Bag os ligger der lige nu to dage med intens træning op til stævnet. Hård og yderst inspirerende, kompetent undervisning af såvel chefinstruktør for JKS Ireland, Sensei Dermot O’Keeffe, 6. dan samt Sensei Shinji Nagaki 5.dan. Al træningen er foregået i Hokubu Dojo – beliggende I gåafstand fra de to hyggelige hoteller i Swords, vi har været indlogeret på: The Travel Lodge og Glenshandan Lodge.

Det har mildt sagt været lærerige dage. Den joviale, evigt jokende Dermot Sensei har bl.a. taget os kyndigt gennem Jion og Jitte – og trænet os I kumité-teknikker med fokus på hastighed, “body power” og modangreb. Og den altid smilende Nagaki Sensei har undervist os i bl.a. Kanku Dai, trænet os i basic kihon og terpet lettere avancerede (i hvert fald for mig) kumite-teknikker med fokus på gya suki-kombinationer opfulgt af nedtagninger.

Men dagene har faktisk budt på meget mere end dét. De har været fyldt med god mad og hyggeligt samvær. Med karate-røverhistorier og ægte irsk gæstfrihed. Med Kiho Isho i morgensolen på hotellet gårdsplads og slentreture I selskab med JKS karate-ka’er gennem den lille middelalderby (spektakulært iført gi og JKS træningsdragter). Vi har nydt Guinnes i den irske sommersol, været på pub og fået pulled pork burgere samt shoppet I den lokale Mall. Vi har indtaget Full Irish Breakfeast med pancakes, baked beans, eggs, pudding og pølser. Og under det hele har vi snakket om, diskuteret, delt og vendt betragtninger om karate, træning, kata, kumite og kihon.

Helene Svenson kæmper bravt. Men det gør Jenifer O’Keeffe også. Ingen af dem viger. Begge er meget offensive – men scoringerne lader vente på sig. Irerne hepper højlydt på deres kæmper. Vi danskere er i undertal – men vi gør vores vores bedste for overdøve irerne.

Helene taber. Stemningen intensiveres, og er på sit højeste, da irernes bedste kæmper bliver send ind mod vores Casper Lech. Ireren er klar favorit. Han har tidligere på dagen vundet guld i kumite og er lynhurtig. Hans tidligere kampe har han klaret på rekordtid. HAJIME! Dommerens signal får ireren til at springe frem med en kisami. Casper parerer kyndigt, finter en ashi barai og smækker i samme bevægelse en ura mawashi geri ind på kæben af irenen. IPPON! Danskerne brøler af begejstring. Irerne brøler af fortrydelse. 

Men alt godt har en ende. I sidste instans er det irerne, der ender med at trække af med sejren. De får seks sejre mod vores fire. Pokalen er deres. Og vi danskere trøster os selv smilende med, at det nok er helt ok. Vi er jo trods alt gæster ved deres stævne og har allerede berøvet dem for 25 medaljer. 

Stævnet er slut. Men turen skal naturligvis sluttes af med manér: Med fælles spisning, fest, sang og dans på en af de gode lokale pubber. Og endda i selskab med mange af den irske kæmpere fra stævnet. Det bliver en aften af de svært mindeværdige.

 

Dublin. Jeg kommer helt sikkert tilbage til næste år.

Tekst/foto: Kenneth Hamann, Charlottenlund Shotokan Karate Klub