Danmark havde i weekenden seks deltagere med til Braşov i Rumænien, hvor der blev afholdt verdensmesterskaber i Ashihara Karate  — en form for karate, hvor det er tilladt at angribe med fuld kontakt, samt at score poínt på at kaste modstanderen.

faellesbillede-imp

Tidligere junior-verdensmester, Martin Simonsen fra Randers Karate Skole, var i år sulten på at generhverve titlen, som var kommet af afveje, medens han sidste år var på skoleophold i USA. Grundet et lavt deltagerantal i hans vægtklasse (-75kg), blev Martin rykket op i den åbne klasse, hvor der ikke er nogen vægtbegrænsning. Det afskrækkede dog ikke det unge talent, som vandt alle sine tre indledende puljekampe, hvoraf to blev lukket før tid.

MartinOliver03-imp

DSC_0040-imp

I semifinalen skulle han møde træningsmakker og regerende verdensmester, Oliver Valentin Krogstrup fra Grenaa Karate Skole. Sidstnævnte blev dog desværre nødt til at trække sig herfra, grundet en knæskade, der var opstået i en af de indledende kampe, hvilket betød at Martin var klar til finalekampen, som blev direktesendt i rumænsk fjernsyn. Oliver måtte på sin side “nøjes” med en bronzemedalje.

I finalen mødte Martin en russisk modstander, som han allerede havde besejret i de indledende kampe, og det var tydeligt at se, at russeren allerede havde stor respekt for den randrusianske kæmper. I store dele af kampen var Martin i offensiven, og straffede modstanderen med tunge frontspark mod maven og cirkulære spark mod lårene. Selvom der var mange gode træffere inde, gik kampen til fuld tid, og til dommerafgørelse, hvor samtlige fem dommere havde Martin som vinder, og derved verdensmester.

DSC_0064-imp

 DSC_0078-imp

 MartinOliver02-imp

Århusianske Mette Salling Sørensen var eneste pige i den danske delegation, og hun kæmpede i kvindernes mellemvægtsklasse (-60kg). Denne klasse bestod af mange jævnbyrdige kæmpere, der betød mange hårde, men lige kampe over hele linien. Efter én sejr og to nederlag så det ikke så godt ud for Mette, men hun kom særdeles stærkt tilbage i hendes sidste kamp, som blev lukket før tid. Denne stærke præstation blev belønnet med en sølvmedalje.

foto 4-imp

DSC_0098-imp

I seniorenes let-mellemvægtsklasse (-75kg), stillede den nyslåede nordiske mester, Kaveh Bahrami fra Randers, op. Især hans første kamp, holdte høj kvalitet – måske ligefrem én af stævnets bedste kampe. Kaveh var meget mobil, og havde mange gode fuldtræffere med spark til hovedet. Hans anden kamp gik ligeledes i Kavehs favør, da modstanderen måtte trække sig grundet skade. I sidste puljekamp mødte han en meget rutineret russisk kæmper, der fangede Kaveh med to rigtig gode stødkombinationer til kroppen, der gjorde at Kaveh tapte denne på poínt.

Med to sejre, var han alligevel videre til kvartfinalen næste dag, som han desværre ikke kunne fuldføre, grundet skader fra den foregående kamp. Det betød, at Kaveh sluttede lige udenfor medaljeplacering, trods en ellers rigtig stærk indsats i de indledende kampe.

Sidste randrusianske kæmper, var tidligere sølvvinder Simon Kleis, som i år stillede op i juniorenes -65 kg klasse. Ligesom klubkammerat Martin, blev Simon rykket op i en lidt tungere klasse. Selvom han var 5-10kg lettere end sine modstandere, lod han sig dog ikke skræmme. Han kæmpede nogle gode kampe, hvor han med høj arbejdsfrekvens og tunge sparketeknikker kørte hårdt på modstanderne. Det resulterede i to sejre og to knebne nederlag, hvilket lige akkurat ikke var nok til at gå videre til finalerunderne i denne omgang.

Mads Eriksen, grenaagenser, havde sin internationale debut ved stævnet. Efter at have tabt første kamp på dommersjusk, kom han tilbage og gjorde en flot præstation mod bl.a. den regerende (og senere) verdensmester. Det var dog ikke nok til at avancere fra gruppestadiet.

Foto/Tekst: Nikki Strømsnes