Shotosha afholdt i dag en åben træning i Taifu dojo i Frederiksværk. Frank Starck-Sabroe sensei 7. dan, som er chefinstruktør i Shotosha,  underviste de ca. 50 fremmødte karateudøvere fra flere  forskellige klubber på Sjælland. Opvarmningen  bestod af  “de fem tibetanere”, som er yogaøvelser, der giver en god grundvarme i kroppen. Flere af elementerne i yogaøvelserne kan overføres til bevægelsesmønstre og principper  i Shotokan karate indenfor f.eks. kihon og kata. 

Under resten af træningen var der stor fokus på dachi waza. Frank sensei forklarede vigtigheden af dachi, som er fundamentet til kihon, kata og kumite. Der var særlig opmærksomhed på korrekt brug af hoften samt kroppens og hovedets placering under kihon øvelser.

En  inspirerende aften, hvor Frank sensei  formåede, at give alle tilstedeværende en tilgang til træning  af Shotokan karate, som tog udgangspunkt i den enkelte udøvers  fysiske formåen. 

Det blev også til et glædeligt gensyn med Frank sensei for flere af de fremmødte udøvere, der kender Frank sensei fra før i tiden. Der vil blive tilbudt flere åbne træninger med Frank sensei  i fremtiden. I november måned 2014 vil der blive arrangeret en stor gasshuku med stormester Masahiko Tanaka sensei 8. dan i København. Der vil komme nærmere information om dette på hjemmesiden

www. shotosha.dk

  

_MG_5905-imp foto (22)-imp foto (26)-imp foto (27)-imp foto (28)-imp foto (29)-imp foto (31)-imp