Af Jørgen Wede, Gilleleje Karate Klub
Fotos: Michael Fahlsten / Eva Grøndahl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I weekenden 28-30. september var der seminar med Kagawa Shihan 8. dan JKS i Stockholm. Bag arrangementet stod JKS Sverige.
 
Vel ankommet i Arlanda lufthavn samledes vi syv danske deltagere og kørte de 10 minutter til Rosorsberg Slott, hvor vi kunne se frem til syv hårde træningspas med Kagawa Shihan.
 
Allerede ved check-in i pensionatet “Tre Rosor” fremstod det helt klart som en vel tilrettelagt weekend. Stedet ligger midt i den skønne svenske natur – og alligevel tæt på lufthavnen. Der er masser af plads, kort afstand til træningsfaciliteterne og venligt servicemindet personale. Vi fik dejlige værelser med god plads og kunne se frem til et par timers pause inden det første træningspas.
 
 
 
 
 
 
Udhvilede ankom vi til hallen, der ligger 5-6 minutters gang fra Tre Rosor. Det er en kendt sag, at Kagawa Shihan er glad for at lægge hårdt ud. Og denne dag var da heller ikke anderledes. Med 90 minutter med fuld fart og masser af dybe stillinger, fik alle deltagere godt gang i både lårene og pulsen fredag aften.
Efter første pas – og et tiltrængt bad – blev der serveret lasagne med salat og brød på pensionatet. Velsmagende og mættende. Som altid er vores svenske venner imødekommende og snaksagelige. I et festligt sammenbland af japansk, engelsk, svensk og dansk fik vi udvekslet mange meninger og historier. Efter endnu et par timers tid i hyggeligt selskab gik vi til køjs.
 
Lørdag morgen – friske og vel udhvilede – mødte vi til “frukost” klokken 8.00. Første træningspas var først klokken 11, så vi havde god til til at snakke omkring morgenkaffen/-teen. Fællestræningen bød på ekstra lav Heian Shodan udsat for mae-geri, gyaku-zuki – og derefter sågar spejlvendt. Et klart bevis for at noget “basic” kan være særdeles udfordrende for alle grader.
 
Så er der frokost. Varm mad igen og det styrkede. To træningspas mere i dag – og vi glæder os: Jion med bunkai, Kanku-dai med bunkai og tilhørende øvelser. Masser af kumite teknikker og høje spark. Flere mae ashi ura mawashigeri senere og godt ømme i stængerne satte vi os til bordene igen til en god gang kylling med rodfrugter og ris. God, sund mad til gode, sunde mennesker ;-)
 
De danske deltagere sammen med Kagawa Shihan. Fra venstre: Eva Grøndahl, Kim Nielsen, Anja Nøddebo, Jørgen Wede, Kagawa Shihan, Sensei Jan Spatzek, Michael Schøler og Sensei Jesper Markvardsen
De danske deltagere sammen med Kagawa Shihan. Fra venstre: Eva Grøndahl, Kim Nielsen, Anja Nøddebo, Jørgen Wede, Kagawa Shihan, Sensei Jan Spatzek, Michael Schøler og Sensei Jesper Markvardsen
 
 
 
 
 
Efter maden blev baren åbnet og hyggen bredte sig. Med alle danskere repræsenteret, blev der snakket, grinet og fortalt røverhistorier. Enkelte bemærkede “brandmandsstangen” i midten af lokalet, men så vidt vides kom den ikke i brug. Det gjorde derimod baren, der serverede et smukt udvalg af ind- og udenlandske specialiteter. Da klokken ramte midnat, lukkede og slukkede de sidste.
 
Søndag bød på tidlig morgenmad – første træningspas for farvede bælter klokken 9. Vi havde dog tid til at sidde lidt inden klokken blev 10 og det var vores tur. Bassai-dai med bunkai var på menuen i første pas og derefter frokost. Kartoffelmosen lagde en god tung bund for det kommende 2-timers pas. 
 
 
 
 
 
 
 
Kumite teknikker med høje spark og fokus på hofte-rotationer. En krævende disciplin på tredie-dagen. Men Shihans altid positive og inspirerende tilgang gjorde det til en aha-oplevelse. Enpi med bunkai fuldendte weekendens længste pas og så var der vidst også “udsolgt” på alle hylder hos de fleste.
 
En stor tak til Kagawa Shihan for nytænkt inspiration og positiv energi og selvfølgelig tak til JKS Sverige for et fantastisk arrangement.
 
Oss – På gensyn i Gilleleje til efterårs-lejren den 26. oktober.