Torsdag den 14. marts kl. 08.00 starter turen for Jim Vollesen 3. Dan og undertegnede, vi er på vej til Okinawa for at træne i ”Okinawa Shorin – Ryu Shorinkan kyukai`s” Honbu Dojo, og for Jims vedkommende også at teste for sin 4. Dan i karate.
Turen starter rigtig fint ud med en kop kaffe i lufthavnen inden ombordstigning på flyveren, da vi står i gaten for at gå ombord lyser lamperne rødt og vi bliver bedt om at træde til side hvor vi bliver udstyret med nye bording kort, med venlig hilsen…..? Øh hvad er det lige der sker..???

002-imp-imp
Jo det er en af vores elever der har fået os opgraderet til bussinesclass hvor vi oven i købet skal rejse sammen med Prinsesse Benedikte………… ja det var lidt af en overraskende start på turen, tak KB.
Efter at have skiftet fly i Nagoya lander vi planmæssigt i Naha og tager direkte til vores hotel for at tjekke ind og møde vores venner fra Amerika og England. Efter at have hilst på de 11 andre deltagere i gruppen, hvoraf de fleste er rigtige gode venner af Shorinkan Danmark og faktisk deltog på vores sommerlejr i 2013, havde jeg et kort møde med min sensei, Kyoshi Noujaim, hvor han bla. orienterede mig om tidsplaner og aktiviteter udover træningen.

011-imp-imp
Da alle havde pakket ud mødtes vi og gik en tur i Naha Main Place, og nød noget kaffe hos Starbucks og fik udvekslet lidt nyheder mens Noujaim Sensei var til møde hjemme hos Hanshi Nakazato Shugoro og sønnen som nu leder undervisningen Nakazato Minuro Sensei.
Til aften sættes kursen mod Nakamoto`s lille restaurant ( alles favorit ) hvor vi spiser og tilbringer aftenen med et par kolde Orion og en masse snak.

020-imp-imp

Lørdag: Efter et solidt morgenmåltid brugte alle mere eller mindre tid hos vores leverandør SHUREIDO og fik bestilt gi`er, bælter, våben osv. derefter tog Jim og jeg ud og handlede Kama og letvægt sai, der er praktiske når man rejser mellem verdensdelene.
Eftermiddagen gik med hyggeligt samvær med de øvrige samt nogle timers træning.
Lørdag aften var hele gruppen inviteret ud til Yaese Dojo til BBQ af Hanshi Kijo Kempo Sensei 10. Dan som havde samlet alle sine elever og instruktører der vartede os op med lækkert mad og drikkevarer, en rigtig hyggelig aften med taler, hyggesnak, mad……………………….. og naturligvis også karate.
Søndag: her indtraf nok turens største overraskelse, vi vidste alle at der var stor graduering i Honbu Dojo hvor hele RIJI (shihankai) var samlet da der skulle overrækkes certifikater til 90 elever under 1. Dan og gradueres ca. 15 elever fra 1. dan og op, fra de Okinawanske dojo`s. Dette årlige event har aldrig været åbnet for tilskuere udefra før denne gang, hvor vores hold alle sammen fik en invitation til at deltage, hvilken ære, det viste virkelig hvor stor respekt Noujaim sensei nyder i organisationen på Okinawa.

Rijigraduering-imp-imp
En lang og ekstrem spændende dag.
Mandag: her stod den så på karate træning formiddag og eftermiddag med Minuro sensei.
Tirsdag: formiddagen gik med et besøg på Shurijo Castle hvor de nye til Okinawa fik en chance til at få taget nogle billeder af sig selv derude, eftermiddagen stod på karate / kobudo træning, og aftenen bød på kobudo træning.
Onsdag: Hele gruppen var inviteret ud at spise frokost af Nakasone San som ejer SHUREIDO, derefter karate træning, massage af de trætte fødder og mere karate.
Torsdag: tid til lidt shopping fra morgenstunden, derefter var hele gruppen inviteret på frokost af Minuro sensei og frue inden turen gik til Honbu Dojo for graduering af de 3 der skulle op, heriblandt Jim Vollesen fra Keikokan der skulle op til Yondan, som alle nok kan forestille sig er det lidt specielt at blive gradueret dernede, men Jim San viste fin stil med alt han lavede og kunne modtage sin 4. Dan endda med ros fra Sensei, så det var et stort og hjertevarmende øjeblik for mig at se min mest senior elev bestå og få overrakt sit certifikat af Minuro sensei enda med ros.

Jimsenseiokinawa-imp-imp

 

Jims4dan-imp-imp
Efter et bad på hotellet, en kop kaffe på Starbucks blev det tid til at pakke tasken igen og tage til kobudo træning, en dejlig intens træning med deltagelse af mange af de Okinawanske sensei som de øvrige dage, bla. Shimoshi sensei, Genka sensei, Asato sensei, Saijo sensei og ikke mindst den første kvindelige Kyoshi Nannadan Iha Sayori sensei 7. Dan

Nakamotos-imp-imp

004-imp-imp
Efter træningen og udvekslingen af diverse personlige smågaver inviterede Shimoshi sensei hele gruppen på KAREOKE, og til alles overraskelse var der dækket op til den helt store fejring af nye grader, med mad og awamori, Orion, kareoke i stride strømme og sørme om ikke der dukkede flere sensei`s op, Satoshi sensei og Tamaii med flere…………. Hvilken aften..!
Fredag: denne dag var helligdag på Okinawa så her kunne folk så få styr på deres kufferter og deres varer fra Shureido som leverede dem på hotellet, andre tog på Kokusai Dori og shoppede og så på optræden på gaden som i dagens anledning var afspærret for trafik.
Om aftenen var vi alle inviteret ud at spise af Tamaii sensei hvorefter vi besøgte hans Dojo og så et Okinawansk taiko/danse hold træne, flere af dem trænede også karate/kobudo hos ham.
Lørdag: efter et som altid hyggeligt men samtidig lidt vemodigt morgenmåltid kunne Jim & jeg sammen med Frank fra England så sige farvel til alle vores venner fra Californien der rejste hjem en dag tidligere end os.
Jim og jeg valgte at tage monorail ud til Budokan så han kunne se den, der løb vi så ind i Hakamoto sensei som vi fik en fin sludder med, efter en tur rund i parken tog vi så til Shureido og sagde farvel til Yoshie og de andre før vi tog os en kop kaffe på Starbucks hvor vi skulle mødes med Frank som var ude at shoppe.

gradueringsfest-imp-imp
Aftenen tilbragte vi sammen med Frank Rhinds og efter en hyggelig middag og efterfølgende hygge på Dojo Bar og så skulle der pakkes kufferter med kontrolvejninger og div. ompakninger så vi lige med nød og næppe undgik at betale for overvægt, for som sædvanligt blev der slæbt masser at kobudo våben og gier med hjem.
Søndag morgen blev Jim og jeg så hentet af Shimabukuro San og kørt i lufthavnen og dermed var eventyret slut for denne gang, en skøn tur med min højre hånd og mest senior elev, som endda havde sin 4. Dan med hjem som et fantastisk bevis på de mange års træning og oplevelsen på Okinawa.
OSU

Jim Vollesen og Tom Christensen Keikokan karate kobudo ryu