Tekst/Foto:Henrik Vandrup 

Bosei Idrætshøjskole lagde endnu en gang en velvalgt ramme om Shuri Ryu Danmarks sommerlejr 2019, hvor karatekaér fra hele landet havde sat hinanden stævne.

Lejren var bygget op på den måde at fredagen startede med en fællestræning hvor stilartens øverste instruktører Kyoshi Vitus Bilking 8. Dan, Kyoshi Niels Larsen 7. Dan og Shihan Arne P. Nielsen 6. Dan hver især stod for en indledende seance. Alle 3 Instruktører havde nogle gode og spændende øvelser med i posen, som fik sveden frem på panden hos deltagerne.

Om lørdagen var dagen delt op i forskellige klasser, hvor eleverne blev undervist af instruktørerne i så forskellige emner som alternativ bunkai på kata, sparketeknik, Goshinjutsu, kata, kobudo og kumite. Lørdag formiddag var desuden dedikeret til en ene af årets to National Gradueringer, hvor de, som skal gradueres fra 3. Kyu og op, går til prøve.  Det var en hård prøve hvor eleverne kom vidt omkring i stilartens mange facetter foruden det fysiske pensum, som også er en del af pensum til de forskellige grader.

Et af højdepunkterne var Kyoshi Vitus Bilkings undervisning. Selvom han er ramt af en uhelbredelig kræftform står han stadig stærkt på gulvet og han deler gavmildt ud af hans store viden og erfaring.

Lørdag aften blev resultatet af formiddagens graduering afsløret, og stor var glæden over at alle var bestået og især at vi blev beriget med to nye shodan, Flemming bundesen og Jørn skifter Andersen fra Kolding og en ny Nidan Casper Tøttrup fra Århus.

Søndag gik formiddagen som lørdagen med forskellige klasser efterfulgt af en anden af lejrens traditioner: Den afsluttende fysiske træning som Sensei Dennis Lerche fra Århus dojoen stod for i år. Der blev svedt og grint over strabadserne, inden lejren sluttede med den traditionelle fejren af de nye shodan med et stød i maven fra hver deltager. Herefter var det bare at ønske hinanden tak for en dejlig lejr og på gensyn i 2020.