Foto: Mads Nørby/Lars F. Andersen

Tekst: Lars F. Andersen

 

Efter en lang lang flyvetur ankom Mads Nørby og jeg til Naha, Okinawa. Jeg har besøgt Okinawa siden 1996 og Mads har også her mange gange. Dette er dog første gang jeg har boet i Naha. Førhen har det altid været privat eller længere oppe på øen.

Efter morgenmaden besluttede vi, at vi ville en tur i Shureido Sport inden dagens træning. Efter at have tømt lommerne i Shureido sport opdagede vi et skilt på et hjørne ca. 100 fra Shureido “The Dojo is Open”. Først troede vi at det var en almindelig dojo, men det var en bar dojo. Der var dog lukket, men vi ville komme tilbage.

 

 

Første indtryk af the Dojo Bar i Naha(Bemærk at dørhåndtaget er en tonfa).

Drinkoversigten som bragte smilene frem!

 

Så efter 4 timers kata og bunkaitræning med Uechi Sensei vendte vi tilbage til baren. Vi fik her en snak med barens ejer og grundlægger James Pankiewicz. James er okinawansk gift og bor fast på øen. Da han selv oprindeligt kom til øen fandt han det svært at finde og komme i kontakt med diverse okinawanske senseis. Han besluttede derfor at starte baren, som er blevet et mødested for både besøgende karatekaer og okinawanere i stor stil.

 

En lille men flot samling af kobudo våben.

Ved åbningen af baren i august var der 8-9 okinawanske senseis med graderne 9. dan og op, der mødte op med gaver. Bla. fik baren et sæt tonfa til at hænge på væggen af Nakamoto Sensei, 10. dan Bunbukan Kobudo.

 

KarateNews har fået en fast plads i baren

James, der har studeret japansk tilbyder en lang række muligheder. James er pt. ved at lave et kort over Naha med alle de dojoer han kan finde. Disse oplysninger bliver med billeder lagt på google map. Der er også tilbud om at ringe til senseis for at få aftaler om træning.

 

 

Baren tilbyder en lang række sjove ideer fx. en makiwara, som man kunne vinde en øl på, hvis man slog den ind væggen. Dette blev dog stoppet efter den første aften, da nogle okinawanere, der ikke trænede karate ville tjene nogle øl og slog direkte ind væggen :-)

Mads viser nogle af forlystelserne!

I morgen har James inviteret os i Okinawa Budokan, hvor vi skal træne med Yogi Sensei 10. dan Kobudo. Der vil også komme informationer om de forskellige træninger og de mestre vi træner med.

Barens hjemmeside!

Artiklen opdateres