KarateNews dækker lejre og sommertræninger. I dag har vi modtaget dette indlæg fra Taifu, som ligger i Frederiksværk. Klubben holder ingen sommerferie, men laver træning hele sommeren dog med holdsammenlægning.

 

Efter et meget beskedent fremmøde på hold 1,2 og 3 var der tilgengæld næsten fyldt på kampholdet. Amalie, Isabell, Nanna, Johanna og Emil, som alle er udtaget til VM, har en stor stor opgave foran sig. Heldigvis har de stor opbakning fra resten af kampholdet og det er ikke mange klubber i DK, der kan tilbyde kamptræning den 4. juli med så mange landsholdskæmpere samlet. Pigerne har en særlig fordel, da de har hinanden at kæmpe med. I denne uge har Anne-Sofie fra Sportskarate i Ålborg trænet med og bidraget til et højt niveau blandt pigerne.

Til træning var der også en snak om det at sætte sig et mål. En placering i en top 32 eller top 16 må som udgangspunkt ikke være et mål, da det er uinteressant resultatmæssigt og kun interessant med hensyn til point.

Det er meget specielt at man i Danmark placeringsmæssigt anvender top 32 og top 16, som måske retteligt burde hedde bund 32 og bund 16. Hvis man skal fremstå som en troværdig sport er det vigtigt at  forholde sig kritisk og ikke kun omtale alt som en succes. En sport som kun er en succes vil på sigt miste interessen fra omverdenen og fremstå utroværdigt.

Danmark har bevist, at det nu er muligt at vinde kampe til slutrunder, hvorfor mål og fokus bør ligge i at nå op i medaljerækken. Vejen frem kræver talent samt max  vilje og engagement under træning. Hver træningskamp skal kæmpes 100 %. Det var opgaven til dagens træning, hvor der blev kørt træningskampe på begge arealer. Til sidst i træningen var der en lille serie bestående af trillebør, maveøvelser og burpees.

Næsten træning er på onsdag kl. 1700.