Af Henrik Vandrrup

Shuri Cup 2022:

Søndag den 30 oktober afholdt Shuri ryu Danmark endnu en gang Shuri Cup, som i bund og grund er et stilartsmesterskab, for alle der træner Okinawan Shuri ryu. I år var det den københavnske gren af Shuri ryu familien som stod for arrangementet og de havde gjort sig umage for at planlægge og udføre et godt stævne, hvor klubber fra hele landet havde meldt deres ankomst. 


Stævnet startede traditionen tro med kata og der blev udført mange flotte kataer af de koncentrerede kæmpere, som var tændte og klar til at vise hvad de duer til. Kataer som Wunsu, Naihanchi Sho og op til Gopei Sho blev udført på gulvet og vurderet af Dommerne til medaljetagerne var fundet i alle kategorier. 

Derefter skulle der dystes i kobudo, helt præcist i bo, for alle deltagere havde valgt dette våben i årets kobudo kategori. Det har ikke været hvert år at der er blevet konkurreret i kobudo, så det var dejligt at det var en del af stævnet i år. 

Til sidst kom turen til kumite. Igen blev der gået til stålet, og der blev kæmpet mange gode kampe, og udført mange flotte teknikker af deltagerne. En lille forskrækkelse fik vi da en af kæmperne faldt under kampen og ikke kunne røre sig bagefter. Han havde tidligere brækket ryggen ved længde, så der var en vis nervøsitet om hvad der mon var sket, da han blev kørt bort i ambulance. Heldigvis var der ikke sket noget med ryggen og han havde det godt, fik vi besked om senere. 

Efter en lang og god stævnedag, kunne kæmperne modtage deres velfortjente medaljer, og alle kunne lykønske hinanden med et godt stævne. 

Resultater:

Kata børn: 

1. Magne Juul Gjermundbo, Møn

2. Dorthea Vang Krag, Øland

3. Amelie Bosselmann, København

Kata, junior:

1. Falke Stokholm Carlsen, Århus

2. Emma Poulsen, Kolding

3. Pelle Egekvist Groth, Århus

Kata unge:

1. Rune Elbek, Møn

2. Rasmus Grau Bonde, Kolding

3. Silja Egekvist Groth, Århus

Kata Voksne:

1. Anne Mette Kramer, Kolding

2. Nino Jespersen, Kolding

3. Peter Blichert-Hansen, Kolding

Kobudo:

1. Rune Elbek, Møn

2. Rasmus Grau Bonde, Kolding

3. Sebastian J Larsen, Kolding

Kumite, børn:

1. Magne Juul Gjermundbo, Møn

2. Dorthea Vang Krag, Øland

3. Liva Maymann, Midtfyn

Kumite, junior:

1. Arman Abdi, Kolding

1. Falke Stokholm Carlsen, Århus

Kumite, Ungdom:

1. Rune Elbek, Møn

2. Rasmus Grau Bonde, Kolding

1. Arman Abdi, Kolding

Kumite Voksne:

1. Nino Jespersen, Kolding

2. Maria Nesic, Kolding

1. Anne Mette Kramer, Kolding