Shuri Cup 2019:

28. September mødtes Shuri ryu karate folk fra hele landet i Esbjerg til årets Stilarts stævne for store og små.

Stævnet er tænkt som et begynderstævne, hvor man kan træde sine barnesko og i trygge omgivelser blive indført i det at deltage i stævner, og såmænd også i dommergerningen for nye dommere.

37 deltagere skulle i år deltage i kategorierne Kumite, Kata og Kobudo og de rangerede fra helt små aldersklasser med hvide bælter og helt op til voksne brunbælter med snipper.

Arrangørerne havde stablet et flot arrangement på benene, hvor der var to kampflader i gang gennem hele stævnet og med 10 dommere og 3 officials i gang ved hvert bord til at holde styr på scoringer, tid og stævneplan m.m.

*

Stævnet blev også særligt af en anden grund. Kyoshi Vitus Bilking afholdt en auktion på mange af sine bøger, og memorabilia. Kyoshi har jo gennem mange år lidt af en meget agressiv form for knoglekræft, som de fleste dør af i løbet af ganske kort tid, men, som den fighter han er, har han gennem 16 år været i stand til at byde sygdommen trods. Desværre ser det ud til, at han nu er ved vejs ende, men i stedet for at begræde det som skal ske, valgte Kyoshi i stedet den positive stil dels gennem auktionen, hvor mange af hans kilder nu blev videregivet til de af os som bød til auktionen, og ved at holde en positiv peptalk, som ganske vist kunne give en klump i halsen sine steder, men som i bund og grund var optimistisk og en opfordring til at fortsat at holde fanen højt i stilarten.

Derefter gik stævnet i gang først med kumite for de yngre deltagere, og hvad de måske manglede i teknik blev mere end opvejet i kampgejst og vilje til sejr. Derefter var det tid til kata og kobudo og det var en fornøjelse at se gode og fokuserede kataer fra alle deltagere og gode kataer i kobudo for seniorer.

Eftermiddagen stod i kumiteens tegn for de lidt ældre unge og voksne. Gode kampe med flotte teknikker indtil de rette medaljetagere blev fundet og de kunne hyldes inden det var tid til at sige tak for denne gang og på gensyn i 2020.