Tekst og foto: Tom Christensen

Alle karateka og kobudoka der dyrker Okinawa karate eller kobudo, kender vel sagtens Shureido som leverandør af Gier og kobudo våben af høj kvalitet.
Når man besøger Okinawa bør man absolut besøge denne lille hyggelige forretning, jeg personligt besøger den altid flere gange når jeg er i Naha. Forretningen er sammenlignet med vores egne forretninger meget lille og med et lille udvalg, MEN til gengæld er der en fantastisk charme og altid højt humør og fantastisk service, der er faktisk intet der ikke lader sig gøre hvis man bare spørger.

Men snak med pigerne om hvad du foretrækker i en gi da de har rigtig mange varianter, flere af deres top gier findes i både heavy weight materiale der KRÆVER strygning og i en variant der ikke kræver strygning
De tre piger man altid finder i shoppen er nok de mest kendte piger blandt leverandørerne af udstyr, med venner over hele verden.
Yoshie Wakugawa har jeg efterhånden kendt i rigtig mange år, hun taler flydende engelsk og er en absolut en kæmpe hjælp for alle besøgende og altid i fantastisk godt humør.
Mitsuko Maezato og Michiyo Higa gør absolut også deres til at humøret er højt når man handler i forretningen, og deres timing af kaffe/te serveringen er helt i top.
Nakazone Sensei som ejer forretningen er en fantastisk flink og karismatisk mand med en fantastisk viden og mange tips for den besøgende, også om hvor vigtig det er med at ens våben passer perfekt til den enkelte udøver, såfremt han har tid, da han er en travl mand.

På billedet står jeg sammen med de tre altid hjælpsomme piger, fra venstre Michiyo Higa, Mitsuko Maezato og Yoshie Wakugawa.

Jeg vil fortælle en lille historie om mit sidste besøg på Okinawa i marts, jeg havde aftalt med min sensei ( kyoshi hachidan Nabil Nujaim ) at han ville hente mig i Naha lufthavn kl. 21.00 hvor mit fly skulle lande, da jeg ikke havde navnet på det hotel hvor vi skulle bo i de to uger vi trænede i Shorinkan honbu dojo.
Skæbnen ville det dog anderledes, dagen før afgang blev mit fly aflyst og jeg fik en anden rute der betød at jeg ankom allerede kl. 13.00 uden at have hotel informationer, så jeg tænkte straks at der måtte Yoshie og de øvrige hos SHUREIDO kunne hjælpe mig. Jeg tog en taxi til Shureido og blev med det samme hilst velkommen af pigerne, hvor jeg forklarede mit problem…………..! efter lidt snak blev jeg bænket med en kop kaffe og kager, hvorefter Yoshie begyndte at ringe til hotellerne i Omoromachi området for at tjekke.
Bingo efter 3 opringninger fik vi gevinst og Yoshie kunne glad fortælle mig navnet på hotellet, så efter at have takket mange gange og drukket kaffen, kunne jeg tage ud til hotellet og mødes med gruppen. Tak Yoshie og tak til SHUREIDO for excellent service endnu engang.

Så er du som karateka eller kobudoka på Okinawa så besøg Shureido når du er i Naha.
Tom Christensen
Shorin-ryu Shorinkan Danmark