Foto/tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

 

Lørdag den 25. februar 2012 var der åbent Shotokan seminar på tværs af de forskellige understilarter. Det blev afholdt  i Taifu dojo i Frederiksværk.  Følgende klubber deltog i seminaret:

Herlev karate klub, Odder karate, Hyltebruk-Sverige, Solrød karate klub, Hørsholm karate klub, CSKK Charlottenlund og Taifu classic karate. Der var mødt 30  udøvere op fra de forskellige klubber og flot at se udøvere tage helt fra Jylland og Sverige til seminar i Taifu. 

Instruktører var Jesper Markvardsen sensei 5. dan JKS Shotokan og Jesper F. Andersen sensei 5. dan Taifu karate.

Træningen var opdelt i 2 dele startende med kata ledet af Jesper Markvardsen sensei. Der blev trænet masser af keiten (brug af hofte) med fokus på at støttebenet er stabilt, hvilken er en vigtig forudsætning for at kunne træne Bassai-dai. Dernæst blev der undervist i Bassai-Dai, som er en meget kraftfuld kata. For flere af udøverne var det første gang de stiftede bekendtskab med denne kata så koncentrationen var meget høj. 

Anden del bestod af kumite teknikker med Jesper F. Andersen sensei som instruktør. Her blev der lagt ud med basis kumite træning i form af gohon kumite med nogle få ændringer i forhold til den normale form. Dernæst blev scoringskriterierne indenfor WKF gennemgået og det blev understreget at disse scoringskriterier faktisk danner grundlag for en god karateteknik i det hele taget. 

Dernæst blev der trænet kizami-zuki, gyaku-zuki samt evnen til at flytte fødderne hurtigt samtidig med stødet. Parader blev gennemgået og der blev undervejs kæmpet, hvor alle skulle fokusere på det der var lært under den forudgående træning. 

Tak til alle fremmødte, som viste en god gejst. Det var også rart at se Shotokan udøvere træne sammen på tværs af understilarter og det er ikke sidste gang, at der bliver inviteret til åbent Shotokan seminar.