Billeder og tekst: Tonni Norslev /20170506

Efter dommer og coach instruktioner blev Shin Go Ryu Cup 2017 sat i gang med en indmarch af samtlige deltagere. De stillede sig pænt op klubvis. Da der var et rekord stort deltagerantal, blev gulvet fyldt pænt op.
Første del af stævnet, var katadelen. Her var dominansen stor fra Solrød Karate Klub i den yngre afdeling. Her satte de sig med deres europamestre på en stor del af pokalerne. Det skal også siges de træner en stor del mere med deres shiteikatas end to klubtræninger om ugen. Der blev dog også lavet andet end shiteikatas blandt andet er Ashihares kumitekatas, der er radikalt anderledes, skal man ikke skal snyde sig selv for at se.
Speakerbordet havde fået en tolk på, på grund af den meget store deltagelse fra Joshinkan Isshinryu Romania, der, med stor succes, deltog i mange aldersklasser.
En enkelt deltager kom fra Seishin Kan Isshinryu Karate i Chile, Diego Rodriguez Inzunza der vandt katakonkurrencen for herrer og fik teknikkerpokalen for bedste teknikker i kata overall.
Fra en spændende kataafdeling til en lige så spændende kumiteafdeling. Her var en god Taiko opvisning mellem afdelingerne.
Semikontaktkumite var regelsættet (klik her for at se mere). Her blev der også gået til stålet. To af deltagerne i herreafdelingen, deltog også i den første Shin Go Ryu Cup for 30 år tilbage. Det kan man da kalde vedholdende. Den ene var Franz Rasmussen, Farum Kyokushin, der også modtog fighterpokalen. Den anden var Michael Hallgren, Shin Go Ryu Næstved, der vandt herrenes kumiteafdeling.
Florin Constantin Budeanu deltog i både kata og kumite, hvor han tog to meget flotte andenpladser i begge katagorier. Dette samtidig med han var en meget entusiastisk coach for det rumanske hold.
Det store deltagerantal i både kata og kumite gik alle til den med stort gå på mod, om det var første gang de var på tatamien eller de havde prøvet det før. Paul Jensen og Kim Hansen, begge Shin Go Ryu Næstved, stod for planlægningen af stævnet. Dommere og officials, fra en del af de deltagende klubber, fik det til at køre skinner. Kaiten Gi støttede op om stævnet og var tilstede med et større udvalg af relevante varer. En anden god ting var, at stævnelægen ikke rigtig havde noget at lave.

Da dette er et personligt indtryk af stævnet kan man for yderligere oplysninger gå på Shin Go Ryu´s hjemmeside. (tryk her).

De sidste ord der kom fra speakerbordet lød således:
Shingoryu Cup 2018 bliver lørdag den 5. Maj 2018

 

 

30 års jubilæum