Tekst/foto: Jørgen Wede

Igen i år lagde Gilleleje Karate Klub lokaler til JKS efterårslejr. Lejren var arrangeret sammen med Hørsholm Karate Klub og Charlottenlund Shotokan Karate Klub og bød på bl.a. instruktion af Jan Spatzek Sensei, 7. dan og Yasuhisa Inada Sensei, 5. dan.
 
Fredag aften startede børnene klokken 18 med kyndig instruktion fra Jan Sensei. De fleste af børnene havde allerede haft en lang dag med skole, transport og indlogering – men det kunne ikke ses på indsatsen. Der blev kæmpet til sidste sveddråbe. En lille time efter var det de voksnes tur til at overtage hallen. Vi blev delt op i to grupper – farvede og brun/sort bælter. Træningspasset varede to timer og det var en hård omgang for de fleste. Mange dybe knæbøjninger og mange høje spark. Fantastisk inspirerende og en rigtig god start på en – dejlig – hård træningslejr.
 
 
 
 
 
Lørdag morgen kom der mange deltagere til. Til dagens første træningspas var der ca. 40 børn og Inada Sensei tog sig kærligt af dem. Et spændende træningspas ventede de voksne i den følgende halvanden time. Jan Sensei havde mange tricks i ærmet til os og det var skønt at se det gode humør og kammeratskab vokse, både i og unden for dojoen. Fokus var fra starten på kumite teknikker – især kropsforflytning og nærkamp.
I frokostpausen kunne man købe lækre sandwich, vand og slik i klubhuset. Eftermiddagens træningspas gik med Inada Senseis kyndige instruktion i benfejning, blanacebrydning og nedtagning. Anderledes og fysisk udfordrende træning for de fleste.
 
Lørdag aften bød Gilleleje indenfor i klubhuset til en lækker buffet, øl/vin/vand og hyggeligt samvær. 85 af lejrens 129 deltagere var samlet til spisning, løgnehistorier og en enkelt fødselsdagssang for Kenn Sempai. De sidste 12-15 stykker lukkede festen klokken 23 – men mon ikke de festede videre andetsteds?
 
 
 
 
 
 
Søndag formiddag mødtes vi klokken 10 til første træningspas. Der var ingen kære mor for de, der havde været “længe oppe”. Flere kumite teknikker med Jan Sensei og avancerede modangreb med Inada Sensei. Man lærer utrolig meget i et så intenst forløb med 8 timers professionel instruktion på 3 dage. Efter en lille frokostpause tog vi hul på weekendens sidste træningspas. Selvom de fleste allerede på dette tidspunkt var begyndt at vise træthedstegn, så glemmer man hurtigt småskader og smerter, når man skal koncentrere sig om alt det nye.
 
 
 
Efter endnu en hård dag, sluttede vi dagen af med en international dommerprøve forestået af Jan Sensei, Inada Sensei og Jesper Sensei. Flere af deltagerne ved lejren deltog som frivillige kæmpere ved prøven. Tak for hjælpen til dem. Det er dejligt at der altid er nogen som uselvisk vil stille op.
 
Alt i alt en fremragende weekend med god kemi, gode nye (og gamle) venner og en god fornemmelse i maven. Tusind tak til Jan Sensei og Inada Sensei for ny inspiration, nye synsvinkler og nye ømme steder.
 
Vi ses til forårslejren i Gilleleje den 19-21. april 2013.
——————————————————————————————
 
Oss, Jørgen