Tekst/foto: Sn-j

 

Greve Karate havde i weekenden den 19. og 20. januar 2013 fem landsholdskæmpere fra klubbens eliteteam til karatestævne i Samobor, der er beliggende ca. 30 km fra Zagreb i Kroatien, hvor det 22th Grand Prix Croatia blev afviklet.

Afrejse-imp

Grand Prix Croatia, der er et kategori 4 stævne og arrangeret af det Kroatiske Karate Forbund, er et meget stort anlagt og velbesøgt stævne med 1400 deltagere fra 115 forskellige klubber og 19 lande. På et tidspunkt overvejede forbundet faktisk at aflyse stævnet, idet der i ugen op til stævnet var faldet 60 cm sne i området, men vejret artede sig heldigvis og veje m.v. blev ryddet.
Fra klubbens eliteteam deltog Anders Frithioff, Chris Nørskov-Jensen, Jonas Andersen, Kevin Korte og Christian Hjort Pedersen, der alle er udtaget til EM i WKF-regi. Stævnet var derfor en god mulighed for klubbens kæmpere til at prøve kræfter med store dele af den øvrige europæiske elite, der også anvender stævnet som opvarmning til EM i Tyrkiet i næste måned.

 

Tilskuer-imp

De første der skulle i aktion var Jonas og Chris i kadetrækken -63 kg.
Jonas vandt sin første kamp 4-0, men tabte så sin anden kamp på flag. Han kom i opsamlingen, hvor han desværre tabte til den senere bronzevinder (placering top-8).
Så var det Chris’ tur. Chris var bare flyvende og vandt sikkert guld efter 5 flotte kampe, der blev vundet 8-0, 5-0, 2-0, 8-0 og finalen med 3-1.

Chris-imp

Sidste kadet i aktion var Anders, der kæmper kadet +70 kg. Han vandt sin første kamp 3-0 på en flot nedtagning. De næste to jævnbyrdige kampe vandt han på flag. Finalekampen tabte han på flag 4-1, men opnåede en flot andenplads og dermed en sølvmedalje.

 

Anders-2-imp

Så var det juniorers tur til at kæmpe. Her havde Chris, der fylder 16 år to dage efter stævnet, og derfor rykker op som junior, valgt – og fået tilladelse til – at stille op i junior -55 kg. Det betød samtidig, at han skulle kæmpe 9 kampe samme dag. Jonas havde valgt samme plan, da han også snart rykker op som junior, og han var derfor tilmeldt i junior -68 kg.
Første mand på arealet var Chris i junior -55 kg, hvor han vandt sølv efter at have vundet de indledende kampe 8-0, 8-0, 2-0. Finalen tabte han 4-0 til en dygtig og mere taktisk kæmper fra Kroatien, der dog først formåede at score de vindende point kort før tid på nogle øjeblikkes uopmærksomhed fra Chris.

Chris-2 junior -55-imp

Herefter var det Jonas’ tur. Han vandt uden problemer sin første kamp 3-0, men tabte sin anden kamp 0-1, og da modstanderen ikke gik hele vejen til finalen, var Jonas ude og kom ikke med i opsamlingen.
Så blev det Kevins tur til at betræde tatamien i -76 kg. Han vandt sin første kamp 4-1 på flag. Næste kamp vandt han 3-0 på sit berømte ”skorpionspark”. I tredje kamp var han foran 3-0, men fik så en hansoku (diskvalificeret på grund af fire kategori-2 straffe). Lidt ærgerligt for Kevin, der ellers var godt kørende, og han kunne have gået hele vejen (placering top-8).
Sidste juniorkæmper fra Greve på kamparealet var Christian, der kæmper i +76 kg. Han vandt sikkert sin første kamp 4-1. Anden og tredje kamp, der var meget jævnbyrdige, vandt han på flag henholdsvis 5-0 og 3-2. I sin fjerde kamp tabte han knebent 2-1 til en i øvrigt meget dygtig kæmper. Christian røg i opsamlingen, hvor han med et stort overblik og kampgejst vandt sin femte kamp med 1-0 og fik dermed velfortjent bronzemedalje.

Christian-3-imp

De opnåede resultater viser alt i alt gode takter for klubbens fem landsholdskæmpere forud for EM og chefinstruktør Allan Kjærsgaard, er der også fortrøstningsfuld.