Tekst og foto ved Henning Fabricius

Dansk Karate Union (DKU´s) årlige vinterlejr blev igen afholdt i Kalundborg, et sted med helt fantastiske forhold til netop sådan et arrangement. Der var i år omkring 100 karatekaér fra hele landet tilmeldt denne lejr.

Også denne gang var der top instruktører med fra DKU.
Shihan Jesper Trier 5.dan
Sensei Mads Friis 4.dan
Sensei Julian Leander 3.dan
Sensei Rauno Rosenqvist 3.dan
Sensei Christina Petersen 3.dan
Sensei Tim Marcher 3.dan
Sensei Kim Paulsen 3.dan
Sensei Michael Bülow 3.dan

 

Vinterlejren er et must for en karateka, den er en meget vigtig del i ens karateudvikling og den giver en bedre forståelse af at træne Kyokushin karate.
Under selve lejren vil den enkelte karateka blive sat på lidt af en prøve, og her tænker jeg på det fysiske, psykiske og mentale
plan.

 

Vinterlejren er selvfølgelig mere en god hård træning, den indeholder en helt fantastisk atmosfære, som ikke kan beskrives, men skal opleves!

DKU har 11 medlemsklubber fordelt i DK og alle klubber var repræsenteret på lejren, dette giver selvsagt den enkelte karateka en helt unik mulighed for, at lære andre karateelever at kende fra hele landet og på den måde danne sig et netværk som senere
i ens karateudviklingen skal vise sig, at være af meget stor værdi.

Vinterlejren starter fredag kl.19.00 og slutter søndag kl.14.00.

Efter ankomst og indlogering på Kalundborg vandrehjem kl.19.00 starter første pas kl.20.30 ude på boldbanen, der er her vi inddeler os i grupper med hver en gruppe senpai.

 

Grupperne vil under hele lejren afslutte hvert pas med en lille konkurrence. Gruppevinderen bliver offentliggjort sidst på lejren og indgraveret i en vandreplade.

Når grupperne er inddelt bliver træningen sat i gang – 1 ½ times kihon, ido Kihon og diverse teknikker fra kumite dachi.
Super fed oplevelse, at stå sammen med 100 andre karatekaér og udføre hård kihon i 5 graders frost  . Man har en helt fantastisk god følelse i kroppen bagefter.

 

Efter hvert træningspas er der naturligvis tid til lidt hygge og restituering.

Næste pas iflg. programmet er morgentræningen men, men, men…. Der var en lille overraskelse kl.01.15 blev der banket på vores værelses dør og råbt NATTRÆNING!!

Herefter havde vi kun 3 minutter til, at tage gién og herunder varmt tøj på, inden vi skulle stå i vores grupper udenfor i minus 5 graders frost.
Nat træningen bestod af 1 ¼ times let løb igennem Kalundborgs bakkede gader kun afbrudt af kihon og diverse fysiske udfordringer.

Sædvanen tro var morgentræningen herefter aflyst .

Lørdag kl.10.00 bestod træningen af Kata og Kumite i Kalundborg hallen, alle blev inddelt i grupper med hver deres Sensei som instruktør.
I dette pas kommer man virkelig til bunds i kataéns hjørner, der bliver undervist og diskuteret diverse bunkai ( forståelse af teknikker i Kataén ).

Efter Kata træningen havde vi også en hel del teknisk kumite træning med efterfølgende sparring.
Efter 2 timers træning var det blevet tid til frokost og restituering .

Kl.14.30 fortsatte vi vores gode træning med Kata og Kamp til klokken blev 16.30.

Som afslutning på en lærerig dag skulle vi sædvanen tro i svømmehallen, her leger vi lidt i det lille bassin med diverse karate teknikker til stor begejstring og efterfølgende er der gruppe konkurrencen i det dybe bassin.

Aftensmad kl.18.30.
Jeg må sige maden på Kalundborg vandrehjem er helt i top, maden er en vigtig del da vi bruger en masse energi og for at, kunne restituere hurtigt skal vores depoter fyldes op med god sund mad.

Aftenen står på underholdning, hygge og film på lærred fra kl.20.00.

Søndag starter træningen kl.06.30 med let løb og stræk i Kalundborg hallen. Og som afslutning de traditionelle 1000 spark, en udfordring for de fleste, eftersom klokken kun er lidt over 7.00 om morgenen.

De 1000 spark tror jeg er gået hen og blevet en tradition fordi det symboliserer den hårde fysiske, psykiske og mentale del af Kyokushin karaten – en lille personlig udholdenheds test!  .

Alle klarede testen i kraft af den ånd der ligger i, at 100 karatekaér udfører en og samme teknik samtidig med KIAI!! – på
alle sparkene. Super fed oplevelse!.

Herefter tror jeg alle, så frem til en dejlig omgang morgenmad.

Sidste træning på lejren begynder kl.10.00 og består igen af 2 timers Kata og Kumite.

Kumite træningen afsluttes med rigtig kamp alle deltagerne i mellem, de laveste Kyu grader stiller op mod de højeste grader og går efter hånden ud og til sidst er det kun de højeste grader mod hinanden, på den måde vil alle få en god og lærerig oplevelse.

Efter det sidste pas i Kalundborg hallen bliver der rig lejlighed til at tage diverse billeder.

Når vi drager af sted fra hallen foregår det i løb og så hurtigt som muligt, vi skal afslutte ude på boldbanen i bar overkrop og denne gang blev det en ’’rigtig’’ vinterlejr forstået på den måde, at der i nattens løb var faldet ca. 10 cm sne, perfekt til at rulle sig i og lave andre sjove øvelser .

Lejren er ved at være slut, det sidste foregår i restauranten, hvor gruppe konkurrencen bliver offentlig gjort og vandrepladen bliver tildelt.
Herefter siger alle tak til hinanden for lejren og ønsker snarligt gensyn.

Alt i alt en super god lejr, der indeholder alt det Kyokushin står for, en lejr jeg på det varmeste kan anbefale til alle nye som mere erfarne karatekaér.
Personligt har jeg selv deltaget 7 vinterlejrer og ser frem til den næste.

Vel mødt næste år!

Osu,
Henning Fabricius
Farum Kyokushin Karate