Af Michael Lund, formand for DKA
Selvom DKA (Denmark Karate Association) er en ret ung organisation er vi allerede ved at have etableret én fast tradition, nemlig at den årlige sommerlejr – DKA Summercamp – afholdes hvert år i den første uge af juli i Hvide Sande på den jyske vestkyst.
Første gang der blev afholdt DKA Summercamp var i 2009, hvor den varede 3 dage, men efter ønske fra deltagerne blev den allerede året efter udvidet til 4 dage.
Deltagerne – 85 i alt – er indkvarteret på Hvide Sande Vandrehjem, der ligger lige overfor Hvide Sande Idræts – og Svømmehal, hvor selve træningen foregår. Vandrehjemmet står også for den i øvrigt fremragende forplejning, så deltagerne kun skal tænke på at træne karate, sove, spise og hygge sig, hvilket de fleste viste sig i stand til at klare

Jan Spatzek Sensei 7. dan i JKS Shotokan

Summercampen havde i år følgende instruktører: Sensei Jan Spatzek (7. dan JKS), sensei Yutaka Koike (5. dan JKS), sensei Jesper Markvardsen (5. dan JKS) og sensei Mick Sandstrøm (5. dan JKS). Alle 4 instruktører har hver deres tilgang til karaten og derfor er det altid spændende at træne under de forskellige instruktører. Desuden havde vi lørdag formiddag besøg af sensei Allan Busk fra sportskarate.dk, som underviste de kæmpere , der skal deltage i JKS VM i Edinburgh til september. Allan sensei gav som sædvanlig to timer fyldt med inspiration, som der kunne arbejdes videre på.
De 4 instruktører har som sagt hver deres tilgang til karaten, Jan sensei fokuserer ofte på basisteknikker, som øves i forskellige sammenhænge, som hver gang tilføjer en ekstra dimension til forståelse af teknikken og dens anvendelse. Desuden har han en meget stor viden om Asai senseis specielle tilgang til Shotokan karate og de mange kataer Asai sensei udviklede. Koike sensei underviser oftest i kata og bunkai eller specielle måder at bevæge sig på eller overføre kraft på. Jesper sensei har meget skarpe og korrekte teknikker og underviser ofte i forskellige keri-waza. Mick sensei er definitionen på en fighter og hans undervisning tager ofte udgangspunkt i udviklingen af fighting spirit.
Vi deltagere kan derfor kun sige, at vi forlod lejren søndag en masse oplevelser og erfaringer rigere. Ikke kun på det karatemæssige område, men så sandelig også på det sociale område! Mette Rank og Hanne Nielsen stod for afholdelsen af konkurrencer for børn hver aften på lejren. Resultaterne for de enkelte konkurrencer blev lagt sammen og lørdag aften blev vinderholdet udråbt og præmier uddelt til det vindende under stor jubel. Fredag aften var alle mand på kabelpark.dk for at stå på vandski/wakeboard og få en enkelt øl.
Lørdag eftermiddag var nervøsiteten til at føle på for mange deltagere, da der som sædvanlig var graduering for lejrens deltagere, både for kyu – og dangrader. Klokken 16.00 var gradueringen overstået og der blev smilet og grinet og ønsket tillykke til de, der havde bestået. Om aftenen blev der kræset ekstra for os på vandrehjemmet og efter aftensmaden blev vi igen inviteret over i hallen, vhor der var arrangeret zumba for alle under Angela Willrodt´s kyndige instruktion – der blev virkelig rystet r.. af alle
Søndag blev der ryddet op og sagt farvel og på gensyn til næste år igen.