DKUs DM og Fyn Open 2014
Af Morten Møller Riis

DKU afholdte d. 8. Marts 2014 DM i Knockdown og Fyn Open. Da DKU hører under Shinkyokushin, kæmpes der efter Kyokushin knockdown regler. Stævnet blev traditionen tro afholdt i Svendborg af Svendborg Karateskole Kyokushinkai, men man havde i år skiftet lokalitet til det nye SG hus. Det var rigtigt fine forhold for stævnet, som var meget fint arrangeret som sædvanligt.

11-imp-imp
Der var i år mærkbart færre deltagere, men kvaliteten af kampene var til gengæld meget høj. Både i junior, semi- og fuldkontakt sås mange flotte teknikker og til tider meget jævnbyrdige kampe.

Stævnet startede med indmarch kl. 11, hvor næsten alle 11 klubber i DKU regi samt klubber fra søsterorganisationen Ashihara var repræsenteret. Herefter blev junior kampene afviklet. Der er indført lårspark i nogle junior divisioner, hvilket giver et ekstra niveau til semikontakt kampene. Det virker som et godt trin på vej mod fuldkontakt og det var tydeligt, at det gav kampene en ekstra dimension. Junior kæmperne viste generelt nogle flotte kampe og det giver håb for fremtiden, at der i DKU regi ligger nye talenter i de nye generationer.

2-imp-imp

Efter juniorkampene var der gennembrydning (tameshiwari) for mænd i fuldkontakt divisionerne. Her fik den regerende mester Brian Jakobsen kamp til stregen af Julian Bjerrekær, som gennembrød samme antal brædder. Dermed fik Julian, som den letteste af de to, med godt 20 kg, tameshiwari prisen.

6-imp-imp

7-imp-imp

I fuldkontakt letvægtskampene sås nogle meget flotte kampe fra førstepladstageren Kristoffer Madsen. Hans teknik indkasserede ham stævnets teknikerpris og det var velfortjent. Kristoffer blev for godt et halvt år siden gradueret til 1. Dan og med hans kun 18 år, er der et stort talent at bygge videre på, som bliver meget interessant at følge. Her skal kampen mellem Kristoffer, og 3. plads tageren Johannes Jørgensen dog også fremhæves. Det var en meget hård kamp, som kom ud i flere forlængelser. På trods af dette viste begge fightere den sande Kyokushin ånd og fortsatte et højt niveau til det sidste.

1-imp-imp

Som relief hertil sås i veteranklassen den mangeårige kæmper, og nuværende landstræner Benno Rasmussen. Benno var med sine 46 år alderspræsident til stævnet, men er ”still going strong”. Han viste sin rutine og erfaring i kampene og indkasserede sikkert 1. pladsen.

4-imp-imp

5-imp-imp

I kvindernes kampe sås veteranen Christine Buchholtz, som er tidligere U22 europamester og forsvarende danmarksmester. Christine viste godt overskud i sine kampe og vandt sikkert finalen mod Ida Berndt. Kampene i klassen under 65 kg bød på flotte kampe mellem de tre medaljetagere. Både Mette Sørensen og Caroline Alexa fik samme placeringer som i 2013, og måtte i år se 1. pladsen taget af Ea Eriksen.

3-imp-imp

I mændenes mellemvægt vandt Michael Meineche sin første kamp uden kamp, da Jogvan Joensen efter sin første kamp desværre måtte trække sig med en skade. Derfor mødte Michael Meineche klubkammeraten Julian Bjerrekær direkte i finalen. Det var en hård og meget lige kamp, som endte ud i forlængelse. Efter 2. forlængelse var kampen stadigvæk lige og kæmperne måtte derfor på vægten. Der var dog, som forventet, ikke over 5 kg forskel på de to kæmpere og kampen endte til Julians fordel, da han havde gennembrudt flest brædder. Havde kæmperne gennembrudt lige mange brædder, havde en 3. forlængelse været nødvendig med afgørelse fra dommerne.

8-imp-imp

I mændenes sværvægt var der på kampdagen et afbud og puljen talte derfor kun Fady Allan, Kristoffer Breindal og Brian Jakobsen. Alle tre rutinerede kæmpere. Fady måtte efter gennembrydning trække sig pga. en skadet hånd, og puljen var dermed skåret ned til to. Brian og Kristoffer gav en god kamp, som endte til Brians fordel. Han forsvarede dermed sin mange årige DM titel.

10-imp-imp

9-imp-imp
 

Resultater:

Fuldkontakt:

Kvinder over 65 kg.
Christine Buchholtz, Shinryokudan
Ida Berndt, Viborg Kampsport
Maj Schultz, Hadsund Karate Skole

Kvinder under 65 kg.
Ea Eriksen, Kyokushinkai København
Caroline Alexa, Ballerup Kyokushin Karate
Mette Sørensen, Ashihara Karate Århus

Mænd veteran åben klasse
Benno Rasmussen, Shinryokudan
Morten Kegel, Shinryokudan
Lars Kjeldberg, Rudersdal Karate

Mænd letvægt
Kristoffer Madsen, Roskilde Karate Klub
Markus Hasselbalch-Holm, Svendborg Karateskole
Johannes Jørgensen, Ashihara Karate Århus

Mænd mellemvægt
Julian Bjerrekær, Shinryokudan
Michael Meineche, Shinryokudan
August Friis, Roskilde Karate Klub

Mænd sværvægt
Brian Jakobsen, Shinryokudan
Kristoffer Breindal, Shinryokudan

Semikontakt

Mænd let/mellemvægt under 80 kg
Lasse Christoffersen, Ashihara Karate Århus
Sami Khalil, Bogø Kyokushin
Ariel Skop, Middelfart Karateklub

 

Semikontakt

Mænd sværvægt
1. Rune Johansen, Shinryokudan
2. Alex Berthelsen, Ashihara Karate Århus
3. Jacob Kapper, Ashihara Karate Århus

Juniorer med lårspark

Piger
Marieke Laue, Gråsten Karateklub
Emilie Kirstine Nielsen, Svendborg Karateskole

Drenge

1. Frederik Baadsgaard, Farum Kyokushin
2. Mikkel Millgaard, Farum Kyokushin
3.Nikolaj Jensen, Roskilde Karate Klub

Bedste teknikker: Kristoffer Madsen, Roskilde Karate Klub
Bedste fighter: Johannes Jørgensen, Ashihara Karate Århus

Tameshiwari pris (14 brædder): Julian Bjerrekær, Shinryokudan