Tekst: Preben Nielsen

Ved senior EM i WKF karate 2014 i Tampera vandt Casper Lidegaard fra Sportskarate.dk sølv i kumite -60 kg. Det var en stor triumf for Allan Busk, som er Casper Lidegaards træner. Sidste gang Danmark vandt en medalje i senior kumite var i 2004, hvor Thomas Bjuring vandt bronze. Træneren dengang var også Allan Busk.   

Allan Busk 2

Allan Busk 1

 

Redaktionen tog kontakt til Allan Busk og stillede ham følgende 4 spørgsmål:

 

1.  Allan, stort tillykke med endnu et flot senior resultat til Sportskarate. Du har selv vundet medaljer i seniorrækkerne. Hvem har ellers vundet medaljer fra Sportskarate ved seniormesterskaber?

Tommy Busk vandt bronze i ved EM i 1996. Jeg vandt sølv ved EM i 1997 og bronze ved VM i 1998. Thomas vandt bronze ved VM i 2004 og nu Caspers sølv ved EM i 2014. Jeg synes jeg har andel i alle 5 WKF senior medaljer

 

2. Casper Lidegaard er en fantastisk kæmper. Hvad forventer du af Casper i fremtiden?

Jeg forventer helt sikkert flere WKF medaljer ved EM og VM fra Caspers side, idet han kun er 25 år. Desuden arbejder jeg i Sportskarate.dk med en elitetrup på 30 kæmpere, så der kommer flere senior resultater på sigt.

 

3. Hvor meget træner elitekæmperne i Sportskarate?

 Alle vores elitekæmpere træner dagligt WKF kumite. Casper har 7-10 præningspas om ugen.

 

4. Allan du er den mest succesfulde senior kumiteudøver og træner gennem tiden i Danmark. Hvorfor er du ikke landstræner?

Jeg er ikke pt. interesseret i at være landstræner, idet vilkårerne ikke stemmer overens med mine forventninger til virket. Jeg har et godt samarbejde med det nuværende trænerteam og var med som coach ved EM.