Jesper Fjeldgaard Andersen

Breddeaktiviteter i Shobu Ippon Danmark

Karate er for alle. Det er den store bredde, der udgør størstedelen af karateudøvere i Danmark. Hovedopgaven for Shobu Ippon Danmark er at sikre, at der er aktiviteter for alle. Enten i form af små stævner, træningssamlinger eller større turneringer. 

Gennem årene har Shobu Ippon Danmark formået at samle klubber på tværs af stilarter og organisationsforhold til gavn for udviklingen af karatedo i Danmark. Senest lørdag den 4. September, hvor der var shobu ippon udviklingsstævne i kumite for alle interesserede brun- og sortbælter. Der var opdelt puljer efter alder, niveau og vægt, således at alle fik passende modstandere. Dette sammenholdt med, at alle mødte alle i de enkelte puljer bevirkede, at kæmperne fik mere erfaring med derfra, end hvis det havde været efter cup-systemet, hvor man er ude så snart man har tabt en kamp. 

Rammerne var sat i Hørsholm, som denne gang lagde dojo til. Der var kæmpere med fra en del klubber i Nordsjælland samt fra Odense og Horsens. Der har været stor interesse for at hjælpe til som dommer ved Shobu Ippon Danmark´s stævner. Denne gang var der også dommere med fra Dansk Karate Forbund, som benyttede stævnet til at opnå rutine i at dømme efter shobu ippon regelsættet. Dansk Karate Forbund afholder DM i Shobu Ippon lørdag den 18. September i Hørsholm. 

Stort engagement

Der var stort engagement at spore blandt alle kæmperne. En lang aktivitetspause grundet Covid-19 har helt sikkert spillet ind. Kæmperne var virkelig sat op. Man kunne dog godt ane, at der har været en lang stævnepause hos både kæmperne og dommerne. Men i løbet af dagen blev det værste rust børstet af og teknikker og domme blev skarpere. 

Der var også stor gensynsglæde blandt deltagerne fra de forskellige klubber, som gennem årene har lært hinanden at kende godt. Der blev taget særlig godt imod de nye klubber, som var med for første gang. 

Stævnet blev afviklet meget effektivt, og stævnelægen var kun inde og tilse kæmpere et par enkelte gange. 

Resultater:

Pulje 1:

Guld – Bjarne Damsgaard, Odense

Sølv – Jack Købke, Hørsholm

Bronze – Henrik Petterson, Hørsholm

Pulje 2:

Guld – Rasmus Edelmann, Hørsholm

Sølv – Luka Vojinovic, Taifu

Bronze – Kasper Damsgaard, Odense

Pulje 3:

Guld – Nikoline Gaarn, Taifu

Sølv – Emmelie Sode, Horsens

Bronze – Puk Jespersen, Odense

Pulje 4:

Guld – Malene Krause, Hørsholm

Sølv – Sarah Fox, Hørsholm

Bronze – Nikoline Gaarn, Taifu

Pulje 5:

Guld – Jonas Gaarn, Taifu

Sølv – Frederik Petersson, Hørsholm

Bronze – Peter Petersson, Hørsholm

Tak til alle kæmpere og dommere for at bidrage til en god karatedag i Hørsholm.

Næste aktivitet

Næste aktivitet i Shobu Ippon Danmark er fællestræning for brun- og sortbælter lørdag den 9. Oktober, hvor Jesper Markvardsen sensei og Jesper F. Andersen sensei underviser. 

Samme dag er der bredde- og udviklingsstævne for 9. – 4. Kyu i både kata og kumite. Kumite vil blive afviklet som gohon-kumite og shobu ippon kumite alt efter grad. Både fællestræning og stævnet vil blive afholdt i Frederiksværk i Taifu´s lokaler. 

Link til flere billeder her