Onsdag den 2. november 2011 rejste 9 mand fra Keikokan karate kobudo ryu af sted til Californien for at deltage i denne 16. camp, der skulle ledes af to af de mest erfarne instruktører fra Hanshi Judan Nakazato Shugoro`s Honbu Dojo i Naha på Okinawa

 

Ankomsten

Klokken 05.15 mødtes vi alle i lufthavnen i højt humør for at påbegynde vores rejse som gik via London til San Diego i Californien, hvor vores sensei Noujaim havde lovet at hente os.

Klokken 20.05 lokal tid landede vi som planlagt, små trætte efter ganske mange timer undervejs, og stor var vores forbløffelse da vi ikke bare blev mødt af sensei, MEN også ca. 20 af sensei`s elever der udstyret med bannere tog imod den danske delegation, det havde vi ikke lige regnet med…!

Shorinkan Danmark sammen med Sakihara Sensei og Maeshiro Sensei

Alle sensei`s elever sørgede for at vi alle kom godt og sikkert til hotellet, hvor vi så blev modtaget af Sakihara sensei & Maeshiro sensei, et dejligt og hjerteligt gensyn for Tom sensei som jo har trænet flere gange med Sakihara sensei.
Efter at alle var blevet præsenteret og havde fået udleveret nøgler, blev det til en kop kaffe før dynerne kaldte.
Torsdag den 3. november startede med en hyggelig morgenmad, hvor vi fik en god snak med Frank sensei som leder Shorinkan i England og så blev der ellers hentet biler så vi kunne påbegynde vores tur i USA, vi startede med at kører fra San Diego over Rocky Mountains ( guidet via walkie-talkie, af Noujaim sensei) til El Centro hvor sensei bor og har sin Shibu-Dojo, en køretur på ca. 1½ time. Her fik vi set dojo`en, derudover fik Sensei Tom & Frank som de nyeste dojo ledere i organisationen lige en tur på gulvet sammen med de to sensei fra Okinawa.
Derefter kørte vi hjem til sensei og så hans hus før vi kørte hen og spiste vi på en lokal japansk restaurant som havde arrangeret en speciel middag for os, efter at have fyld depoterne fortsatte turen så gennem ørkenen til Quechan casino ressort, lige på grænsen til Arizona, hvor campen skulle finde sted.

Sakihara Sensei med Tom Christensen Sensei

 

Sortælte træning

Fredag den 4. startede med en sortælte træning, og så var der planlagt afslapning til klokken 17.00, men sådan blev det så ikke lige for danskerne da sensei så venligt havde sørget for en helt speciel træning for os, der varede til klokken 16.00. derefter var der klokken 17.00 opvisning af alle deltagende dojo`er (mere eller mindre frivilligt) Danmark havde dog valgt at tage udfordringen op og lavede en meget flot og levende opvisning, på trods af meget lidt forberednings tid. Dette blev taget meget flot imod og Danmark kom så på forsiden i lokal avisen.
Lørdag den 5. startede med træning klokken 08.00 og sluttede kl. 17.00,for 250 deltagere. Træningen var opdelt i forskellige seminarer ledet af forskellige instruktører og så de store fællestræninger ind i mellem, et rigtig godt koncept hvor man kunne deltage i kobudo, kumite, bunkai, kata fordelt over dagen, vi havde aftalt at Tom sensei fordelte folkene på seminarerne således at vi fik mest muligt med hjem fra turen.

Tom Sensei i dommerrollen

Søndag den 6. startede klokken 08.00 i samme stil som lørdagen og sluttede klokken 16.00, hvor der skulle afholdes kata stævne for deltagerne på 4 kamparealer, stævnet blev afviklet på typisk Okinawa maner ved flagafgivning AKA / SHIRO, og igen med dansk deltagelse da Tom sensei var blevet udtaget som dommer.

Kata konkurrencen

Efter stævnet kunne vi så slappe af indtil det store FARVEL party, hvor der blev uddelt gaver til vores Okinawa sensei`s og derefter blev der skålet, hygget og udvekslet visitkort.

Shorinkan Danmark sammen med Noujaim Sensei

Mandag den 7. foregik afslappet med turen tilbage til San Diego via Noujaim sensei`s hjem i El Centro hvor sensei Noujaim overrakte Tom sensei en gave som tak for den fine danske deltagelse, vi fortsatte derefter til hotellet i San Diego, hvor der blev slappet af, før middagen på Red Lobster, hvor Sakihara & Maeshiro sensei betroede at de om tirsdagen agtede at graduerer Henrik Madsen til 2. Dan på anmodning fra Tom sensei, MEN at de også ville se Tom på gulvet i både karate og kobudo, for at verificere hans grader….!

Resultaterne fra gradueringen offentliggøres

Tirsdag den 8. bød på en fantastisk sightseeing igennem hele San Diego, specielt Old Town en meget stor oplevelse. Derefter var der lige et par timer til at forberede sig for Henrik og Tom inden vi alle kørte til en dojo i det nordlige San Diego som også hører under Noujaim sensei, hvor gradueringen skulle foregå, da vi kom frem viste det sig at omkring 30 elever fra dojo`en var mødt frem for at overvære gradueringen, hvilket ikke just hjalp på nerverne, men gradueringen blev gennemført for begge i karate og derefter for Tom sensei i kobudo, de nervepirrende timer var glemt og diplomerne blev overrakt, og vi kunne alle tage ud at spise på en Italiensk restaurant, hvor vinen flød i en lind strøm ved det bord hvor Okinawa sensei`s sad sammen med Noujaim sensei samt de to nye Europæiske chefer.

 

Omkring midnat sad Tom sensei i hotellets lobby og nød en kop kaffe inden sengetid da Maeshiro sensei og senere Sakihara sensei dukkede op for at drikke kaffe da de efter eget udsagn havde fået for meget vin til at sove, så efter en kop kaffe stod den pludselig på karate undervisning af de høje herre i lobbyen, lige noget den gamle fra Danmark kunne bruge.
Onsdag den 9. klokken ALT for tidligt kørte Noujaim & Tom så Sakihara sensei og Maeshiro sensei til Los Angeles lufthavn og sørgede for at de kom godt af sted, hvilket blev en rigtig god oplevelse specielt for Tom sensei, der fik rigtig meget ros for hele den danske gruppe og sin egn rolle, som Sakihara sensei sagde til ham, Tom san, du lever helt op til lejerens motto ” CHIMUGUKURU” (karate er med hjertet, ikke kun hænder og fødder) velkommen på Okinawa til april. Bedre afskeds salut kunne man ikke ønske.
Efter at have sat de høje herre på flyet, kørte Noujaim og Tom så tilbage til San Diego hvor de tog afsked efter en fantastisk uge, med et fantastisk samvær med mange gamle og endnu flere nye venner.
Derefter var det bare for den danske gruppe at afleverer biler og sætte sig i flyveren hjem.
Det var en flok trætte men glade karate ka der landede i Danmark torsdag aften klokken 21, men alle kunne sole sig i at de hver og en havde gjort det super godt, og fået en oplevelse ud over det normale, samt fået mange nye venner indenfor vores Shorinkan ”familie”.
Et KÆMPE tak til Noujaim Sensei for en fantastisk god oplevelse, hvor der virkeligt blev taget hånd om alle danske deltagere fra start til slut, en velkomst der favnede os alle fra start til slut, TAK Sensei.

”CHIMUGUKURU”