Så blev det vinter ferie og tid til træning. I weekenden den 13-15 februar tog min sensei og jeg til træningslejr i Stockholm med Sensei Saori okamoto 3.dan JKS.

IMGP4437-imp
Okamoto-sensei som har vundet guld medaljer til JKS VM og JKS All-Japan i kata har en fantastisk teknik og er en dygtig instruktør som jeg havde set meget frem til at træne med.

Fredag eftermiddag startede for mig hvor jeg og en anden fik én privat time i kata’en unsu – noget af en oplevelse at stå der med hende næsten helt alene. Efterfølgende var der fælles træning om aftenen for alle, hvor vi trænede forskellige hofte rotationer, forskellige stillinger og kata’en Junro shodan.

IMGP4341-imp

Karate shotokan-7996-imp
Om lørdagen havde vi 3 trænings pas – et fælles for alle og 2 hvor vi var delt og i farvede bælter og brun/sort bælter.
Til den første træning fik vi trænet forskellige kihon bevægelser med blandt andet mancji-uke som Okamoto-sensei er utrolig dygtig til at vise. Mange af kihon teknikkerne var forberedelse til at lave jion.
Næste time blev der trænet kumite tekniker med fokus diverse former for cirkelspark, oi-komi og afsluttende katabassai-dai.

IMGP4461-imp

Karate shotokan-7886-imp
I den sidste time den dag underviste Sensei Görgen Sökare 7.dan JKS brun/sortbælter – vi startede roligt ud med gyakuzuki og derfra blev der hele tiden fyldt lidt flere gyakuzuki og diverse former for sabaki på. Så vi efter 60 minutter havde en ret komplex øvelser med bevægelse i alle retninger. Rigtig spændende og anderledes.
Om aften lærte vi Okamoto-sensei engelsk og vi lærte nogen nye japanske ord.

Karate shotokan-7895-imp
Søndagens træning var fokuseret på kata gangaku

Og tilsidst viste Okamoto-sensei kataen
Så slut på en god weekend med massere af god træning og sjove historier.

Oss,

Oscar Friis
Hørsholm Karate Klub