Tekst/foto: Preben Nielsen KarateNews

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag den 31.marts 2012 deltog JKA Danmark med 8 deltagere ved JKA EM i Prag

 

Det danske landshold

Stævnede startede kl. 0830 og blev afviklet på 6 arealer. Første kategori var junior kvinde kata . På trods af en flot kata tabte An Nguyen fra Tåstrup, anden runde til Petra Kanovova fra Tjekkiet.

An Nguyen

Næste deltagere på gulvet var senior herre kata med Patrick Skydsgaard fra Helsingør og Claus Tue Petersen fra Bornholm. Claus mødte Kevin McCormick fra Skotland i første runde og gik sikkert videre. I anden runde tabte Claus i en tæt kamp til Eric Mathon fra Monaco. Patrick vandt sikkert sin første runde over Pawel Przewozny fra Polen. I anden runde tabte Patrick en tæt kamp til Richard Larsen fra Norge.

Patrick Skydsgaard

Kl. 1200 begyndte kumite klasserne. I junior herre klassen mødte Kim Asmussen fra Akademiet, Amager en af finalisterne fra 2011 i sin første kamp, Thomas Pettenicchi fra Belgien. Kim lagde godt pres på og bevægede sig godt. Det lykkedes ikke for nogen af de to deltagere at score i den første kamp. Den anden kamp endte med samme resultat. I den tredje og afgørende kamp lykkedes det for Belgieren at få den første scoring og afgjorde kampen.

Dina Yehoshua, Akademiet Amager, stillede op i junior kvinde kumite. Dina sad over i første runde. I anden runde mødte hun Marie Amorelli fra Belgien. Ingen scoringer i første kamp. I anden kamp lagde Dina større pres på modstanderen og scorede sikkert 2 wazari. I tredje runde mødte Dina Franziska Meixner fra Tyskland. Dina vandt sikkert med 2 wazari. Dina havde således kvalificeret sig til semifinalen senere på dagen.

Thomas Klysner fra Helsingør var første mand på gulvet i senior herre kumite, hvor han skulle møde en af de regerende franske holdeuropamestre, Cedric Pissis. Franskmanden kom hurtigt foran, men Thomas lagde stort pres på franskmanden og var inde og ramme flere gange, dog uden at få scoringer for det. Mod slutningen fik franskmanden indsat sin anden scoring og vandt kampen.

Claus Tue fra Bornholm skulle i sin pulje møde Denis Rök fra Slovenien som vandt med en wazari.

 

Goja Pilipovic fra Helsingør skulle i sin første kamp møde den 7 dobbelte europamester Dmitry Fomiryakov fra Rusland. Goja var som sædvanligt super tændt og lagde stort pres på Dmitry. Det skal nævnes, at Dmitry er 195 cm høj og er meget bevægelig. Han har en meget stor rækkevidde og den bedste måde at kæmpe imod ham, er at sørge for at han ikke får plads til at udnytte sin store rækkevidde. Goja var først inde og ramme, men fik en advarsel for hård kontakt. Goja kæmpede videre og kort efter var Goja igen inde og ramme med perfekt markering til hovedet. Denne gang blev det belønnet med en wazari. Dimitry lagde stort pres på, og det lykkedes ham at få en wazari for en hård scoring i hovedet. Goja lagde igen pres på og man kunne se, at Dimitry blev lidt fortvivlet over, at han ikke havde mulighed for at udnytte den større rækkevidde. Under et af Gojas angreb stødte Dimitry kontra uden kontrol, hvilket medførte, at Goja blev slået bevidstløs. Goja kom dog hurtigt til sig selv, men den efterfølgende hovedpine fra hjernerystelsen hæmmede ham resten af dagen. Dimitry blev diskvalificeret og Goja gik videre. I anden kamp mødte Goja, Jovan Masalunga fra England. Første kamp endte uafgjort, men det lykkedes for Jovan at to wazari i omkampen

Jacob Nissen fra Nørrebro, København debuterede i senior klassen i år. Den største klasse ved europamesterskabet. Han sad over i første runde. I anden runde mødte han Vilmos Zolnai fra Ungarn. Ungareren var ca. 25 cm højere end Jacob, men ikke nær så bevægelig. Jacob kom hurtigt foran med en wazari. Da Ungareren efterfølgende pressede og angreb Jacob blev han fanget i en benfejning og Jacob scorede et flot ippon. I tredje runde mødte Jacob, Mirko Puzovic fra Serbien. Jacob scorede hurtigt en wazari men blev efterfølgende presset ud to gange. Serberen satsede på at vinde kampen ved at presse Jacob ud for tredje gang. Jacob var dog helt forberedt på, at han kom flyvende og tog ham på en perfekt kontra, og scorede sin anden wazari. I fjerde runde var det Stanislav Sinyavskiy fra Rusland som blev besejret og Jacob var klar til semifinalerne senere på dagen.

I Holdkampen tabte det danske hold bestående af Thomas, Goja og Jacob til Tyskland i første runde. Tyskerne kvalificerede sig senere til finalen.

Kl. 1700 startede finalerne med den obligatoriske indmarch og åbningstaler. Bl.a. med tale på engelsk af Mori sensei fra JKA honbu dojo Japan. Dina var først i ilden i sin semifinale mod
Marina Brileva fra Rusland. Dina styrede kampen fra start og scorede en wazari. Russeren pressede, men Dina holdte hende på afstand kampen ud og var klar til finalen.

Jacob Nissen

Jacob mødte Samson Wille fra Belgien i sin semifinale. Belgieren var ca. 20 cm højere end Jacob og blev noget overrasket da Jacob rykkede ind på ham og stødte ham i hovedet. Jacob foran med en wazari. Belgieren lagde et stort pres på Jacob og fik ham presset ud to gange. Jacob holdte dog stand indtil der manglede et sekund af kampen, hvor det lykkedes for Samson at få en scoring. Ny kamp. Jacob var igen hurtigst ude med et langt angreb og fik den første scoring. Jacob gik i defensiven og holdte Belgieren på afstand et godt stykke tid, men det lykkedes igen for Samson at få udlignet. Jacob blev kort efter fanget i et perfekt kontraangreb fra Belgierens side som udløste et Ippon. Jacob måtte tage nøjes med en tredje plads ved hans første senior EM. Samson vandt senere finalen og blev europamester.

Dina til venstre

Dina mødte den regerende europamester, Roisin Camp fra England i finalen. Englænderen er en rigtig god kontrakæmper, så første scoring ville have en afgørende betydning for kampen. Dina lagde forsigtigt pres på modstanderen for at prøve at åbne op for et eventuelt angreb. Englænderen overraskede Dina og kom foran med et wazari. Dina øgede presset uden at forcere, men som tiden gik, blev Dina nød til at satse mere. Under et af Dinas angreb lavede Englænderen et perfekt kontrastød og scorede Ippon. Dina kunne tage stor ære af kampen, men måtte i år tage til takke med andenpladsen.

Dina Yehoshua

Zvonko Maric repræsenterede Danmark på fornemmeste vis på dommersiden.